Zomerclinic omslaan & inklimmen in skiff

Afgelopen jaar hebben veel Vada’ers weer in een skiff geroeid. Nu blijkt het altijd nuttig dat je weet wat je moet doen als je skiff is omgeslagen. Natuurlijk kun je met de boot naar de kant zwemmen, maar je kunt ook leren er weer in te klimmen.

Afgelopen jaren zijn er regelmatig clinics in het zwembad georganiseerd. Omdat nog niet duidelijk is wanneer dit weer mogelijk is, willen we het mooie zomerweer aangrijpen om in de haven(kom) een clinic te organiseren. Hoewel dit spannender is dan in een zwembad, is het voordeel dat het wel beter de werkelijkheid benadert.

Hoe gaan we het doen? Wij starten met het bekijken van filmpjes wat je moet doen nadat je bent omgeslagen; dat kun je trouwens ook vooraf doen. Op onze website vind je handige instructie-filmpjes (Let op, dit is een oud artikel), die zeker de moeite waard zijn:

Klim weer in de Skiff 2016 (Isala) bijna 4 minuten
Klim weer in de skiff juni 2017 aanvullende instructies (Isala) 4 minuten

Daarna oefenen we op een rustig moment in de haven, vlak bij het vlot met drie oude skiffs en onder begeleiding van ervaren skiffeurs. Mocht je belangstelling of vragen hebben of willen helpen bij de clinic, neem contact op met de instructiecommissie (instructie@vada-roeien.nl). Afhankelijk van de aanmelding zoeken we een geschikte datum in juli of augustus.