Wouw

Elke zaterdagochtend om 8.45 uur gaan de roeisters van de Wouw het water op. Vaak op de Rijn, soms, als het te hard waait of als het water van de Rijn te hoog staat, op het kanaal naar de haven van Wageningen. De Wouw heeft circa dertig leden variërend in leeftijd van prille    moeder tot fitte oma en variërend in niveau van beginneling tot ervaren ex-wedstrijdroeier.
Elk niveau is welkom, er zijn genoeg verschillende boten om iedereen aan zijn trekken te laten komen. De begeleiding van onervaren leden wordt binnen de groep geregeld. Elke week dragen oudgedienden Aagje en Dick Legger zorg voor de bootindeling. Vuistregel is dat wie verhinderd is, zich voor 20.00 uur op vrijdag afmeldt. Gezelligheid staat voorop bij de Wouw. En dus wordt er na afloop van het roeien altijd koffie (of wat anders) gedronken in de kantine of, zodra het weer het toelaat, op het terras met uitzicht op de Rijn. Een mooier uitzicht bestaat bijna niet!

Hoogtepunt van het Wouwjaar is het jaarlijkse roeiweekend dat eind juni ‘ergens’ in Nederland verroeid wordt. De Weerribben, de Biesbos, de Vinkeveense Plassen, keus genoeg in waterrijk Nederland. Vaak wordt er in het najaar nog een tweede tocht georganiseerd. Vaste prik is ook altijd de Rijn-IJssel marathon in juni, een roeitocht in estafettevorm van Wageningen naar Zutphen. Nog afgezien van de Wouw-acitiviteiten zijn er overigens ook nog tal van regionale en landelijke wedstrijden en tochten waar leden van Vada aan mee kunnen doen. Een enkeling neemt zelfs deel aan internationale wedstrijden. En dan is er nog het traditionele Wouw-etentje waar iedereen voor is uitgenodigd en waar iedereen een culinaire bijdrage aan levert. Roeien is wat de Wouwsters bindt, maar door de wekelijkse contacten zijn de leden ook betrokken bij elkaars lief en leed. Roeien bij de Wouw is dan ook meer dan zomaar een uurtje roeien.