Winterbriefing 2023 – 2024

In de winter met hoog en koud, en soms snel stromend water is veiligheid een belangrijk onderwerp. Er is een nieuwe versie van de winterbriefing. Zie hiervoor de bijlage en dit document zal ook in de loods opgehangen worden achter de beeldschermen.

Stickers

Door de klusgroep zijn er een aantal stickers in het havenkanaal aangebracht bij de trappen van de kadewanden. De komende tijd zullen er nog meer worden aangebracht. Mocht je in het koude water van het havenkanaal raken breng je zelf dan zo snel mogelijk in veiligheid en zorg dat je zo snel mogelijk droog en warm wordt. Kan je snel weer terug in de boot komen, doe dat. Maar als de eerste poging(-en) niet lukt kies er voor de wal op te gaan. Je wordt snel moe in koud water en de kracht neemt snel af, dus verspeel niet te veel tijd en kracht met

herhaalde pogingen om in de boot te kruipen. Ben je dicht bij een glooiende oever, zwem daar naar toe en kruip uit het water. Persoonlijke veiligheid gaat voor de zorg voor het materiaal. Laat de boot eventueel achter en zorg dat je weer warm wordt. Ben je dichter bij de damwand, kijk dan waar een trap is en klim er daar uit. Als het water gezakt is zoek dan de stickers eens op. Dan weet je de trappen te vinden als je ze ooit nodig hebt.

Argo

Vanaf 1 januari 2024 is er niet ALTIJD iemand bij Argo die bij nood ingeschakeld kan worden. Mocht je hulp op het water nodig hebben bepaal dan eerst of je acute hulp nodig hebt. Bel dan altijd 112. Als je geen acute hulp nodig hebt probeer dan Argo te bellen (0317 – 420700). Als je geen contact krijg bel dan de brandweer 0900-0904 of iemand anders die je kan helpen.