Videotip november 2016 RowPerfect (RP3)

Sinds kort heeft Vada twee nieuwe ergometers, het zijn RowPerfects. Andere ergometers dan de meeste van ons gewend zijn. Maar wat zijn het prachtige machines!

Via deze videotip laat ik jullie graag kennis maken met Carlos, mijn nieuwe videovriend. Het lukt Carlos namelijk zo goed om met eenvoudige woorden (wel in het Engels) duidelijk te maken hoe je de RowPerfect kunt gebruiken om beter te leren roeien.

In de eerste video legt hij uit hoe je roeit op de RowPerfect. Het grote verschil met de bekende Concept 2 is dat nu niet alleen het bankje beweegt; ook de machine zelf (het vliegwiel, voetenboord en de handel) kan bewegen over een ijzeren balk. Het gewicht van de machine (6 kg!) ligt laag. Het bankje is een beetje beweeglijk, waardoor je de rompspieren nog meer traint. De beweging op de ergometer lijkt door al deze aspecten nog meer op de beweging die je in de boot maakt. Hierdoor is de nieuwe ergometer een prachtige machine om nog beter te leren roeien. Je kunt je techniek verbeteren en natuurlijk ook je conditie.

In de tweede video die ik hierbij aanprijs, laat Carlos zien hoe je op de ergometer oefeningen kunt doen om te komen tot een beter ritme.

Hopelijk vinden jullie de uitleg van Carlos ook behulpzaam en gaan jullie ook oefenen op die mooie machines. Elke ergo heeft een tablet waar je heel duidelijk feedback op krijgt te zien hoe je je haal nog verder kunt verbeteren. Ook hier heeft Carlos mooie video’s over 😉

Groet, Hanneke van Everdingen

Terug naar de videotips van de instructiecommissie