Veiligheid en Hulpverlening

Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan veiligheid bij VADA. We hebben een ARBO commissie, die zoveel mogelijk gevaarlijke situaties in kaart brengt, welke dan weer door de dinsdag werkploeg vakkundig opgelost worden. We hebben sinds een aantal jaren een AED (automatische externe defibrillator) en een ploeg mensen opgeleid om hiermee te kunnen omgaan. Er zijn 2 BHVers (bedrijfshulpverleners) te weten bardame Lia en havenmeester Peter.

Als er veel mensen bij VADA zijn is 2 BHVers niet erg veel, maar we hebben het vermoeden dat er genoeg mensen rondlopen die in hun eigen werksituatie BHVer (en /of EHBOer) zijn. Dan kijk ik alleen al naar mijzelf, ik heb ook BHV met EHBO. Van daaruit geredeneerd, weet ik dat je als hulpverlener niet alleen op je eigen werkplek zal handelen als er iemand hulp nodig heeft, maar ook op straat, de super en binnen je eigen vereniging.

Om er nu maar blindelings vanuit te gaan dat er bij VADA genoeg mensen die zullen handelen rondlopen is toch een onzekere situatie, vandaar deze oproep: Bent u BHVer en/of EHBOer laat het dan even weten, aan mij of aan Lia of Peter. We gaan niet overal lijstjes ophangen met namen, het is vooral om zeker te weten dat er voldoende mensen zijn mocht er eens iets gebeuren waarbij meer dan 2 hulpverleners nodig zijn.

Ans Geerling