Vargo

Vargo geniet reeds sinds de vorige eeuw bekendheid. Het is een groep van ruim 30 enthousiaste roeiers, die met elkaar gemeen hebben dat ze vroeger in hun studententijd (bijna) allemaal wedstrijdroeiers waren, hetgeen soms aanleiding blijkt voor sterke verhalen over “vroegguh”. Het begon in september van 1990 als een groep Oud-Argonauten, die weer wat aan de roeisport wilden doen. Ze startten zelfs een jaar later onder die naam op de Novembervieren wedstrijd in Amsterdam, maar de kamprechter maakte daar terecht bezwaar tegen want Oud-Argo was in die tijd niets anders dan een bankrekening. Succes hadden ze met bedrijfsroeien onder de naam “Internationale Agrarische Consultants”, maar gezien de leeftijd verloren ze dit nummer steeds vaker. Bij sommigen ligt het groene T shirt met het Laban design nog in de kast.

De overstap naar de “burgerclub” Vada was gauw gemaakt en in de loop der jaren is daar veel talent uit andere roeiverenigingen bijgekomen als Laga, Okeanos, Nereus, RIC, Skadi, Dudok van Heel, Njord, Viking, en Proteus. Heel jong zijn de Vargoroeiers niet meer met een gemiddelde leeftijd van ruim vijfenvijftig jaar. Roeien is zoiets is als schaatsen: kracht en conditie worden misschien wat minder, maar als je vroeger goed geroeid hebt, komen slag en ritmegevoel zo weer terug.  Wat ze belangrijk vinden, is lekker roeien, met dat bootgevoel zweven over het water in gladde boten en ook wel de C4 en C3.

Ongeveer de helft traint enthousiast voor wedstrijden in de acht, vier, tweetjes en soms in de skiff. Zelf zorgen ze er voor dat er wat gecoacht wordt. Belangrijke roeiontmoetingen zijn o.a. de Head of the River, Skiff Head, de Zwarte Water Regatta, de Cottwich Almelo Regatta, Novembervieren, Eemhead, Lingebokaal, Argo sprint, en Tromp Boat Races. Steeds vaker eindigen ze vooraan in het Veteranen-E veld of sleuren zelfs blikken.

 

Ze roeien misschien wel fanaat, maar ook koffie en een Beerenburg op zijn tijd nemen een belangrijke plaats in. Na het roeien zien ze graag andere boten voorbij varen, wat het schitterende uitzicht vanaf het Rijnterras van Vada compleet maakt.

Vargo roeit het hele jaar door, op zaterdagochtend om 9.00 uur en als het langer licht is, wordt er ook op dinsdagavond en andere momenten gedurende de week geroeid (het voordeel voor de Vargo-Vutters), en als het enigszins kan, roeien ze op de Rijn richting papierfabriek in Renkum of naar de brug bij Rhenen.

Vargo draagt ook het nodige bij aan het functioneren van Vada in Besturen en Commissies en speelt vaak een grote rol bij de “Onderlinghe” roeiwedstrijden die meestal op een mooie dag in mei plaatsvinden.

Contactpersoon van de ploeg is:
Martien Beek
Tel. 0317 417937

Wil je graag roeien met een beetje uitdaging, kom eens meeroeien, en als het bevalt sluit je dan aan bij Vargo !