Vada zet goede roeiprestaties neer bij de Head of the River Amstel

Het weekend van 19/20 maart was het weer een drukte van belang op de Amstel. 522 ploegen roeiden, verdeeld over vier blokken, de achtervolgingswedstrijd van 8 km met de start in hartje Amsterdam tot Ouderkerk. Dit is dé wedstrijd waar elke zichzelf respecterende veteranenroeiploeg een lange winter voor traint.

Op zaterdag kwamen drie Vada ploegen aan de start. In het eerste blok beet de ‘jonge’ veteranen herenploeg Slow het spits af. Deze ploeg heeft dit keer voor het Clubachten veld gekozen. Dit veld wordt traditioneel gedomineerd door studentenploegen. De heren van Slow roeiden een goede race, haalden enkele ploegen in, en werden 23e van de 31.

In datzelfde blok roeiden de dames van Project 2016 naar een verdienstelijke 5e plek in het veteranen E dubbelvieren veld (gemiddelde leeftijd tussen 55 en 60 jaar).

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

In het tweede blok op de zaterdagmiddag roeide de ‘oude’ veteranen herenploeg Vargo in de acht naar de 6e plek in het veteranen F veld (gemiddelde leeftijd tussen 60 en 65 jaar).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op zondagmiddag was het ten slotte de beurt aan de dames van Dubbel & Dwars in de 8. Deze ploeg ging als 1 van de laatste boten van start. De dames zetten een zeer goede race neer, waarin 4 ploegen werden ingehaald, en zelfs een aanvaring met een niet goed uitwijkende tegenstander ze niet uit het ritme kon halen. Dit resulteerde in een zeer mooie 3e plek in het veteranen C veld (gemiddelde leeftijd tussen 43 en 50) en 8e plek in totaal van de 34 ploegen.