Vada wint bij Novembervieren

Geïnspireerd door de botendoop op zaterdag door de gouden medaille winnaars van Rio, vertrokken zondag drie Vadaploegen naar Amsterdam voor de Novembervieren roeiwedstrijd. Dit is een roeiwedstrijd over 4 km voor gestuurde dubbelvieren en boordvieren, waar roeiend Nederland nog één keer de strijd met elkaar aanbindt voordat de winterperiode zonder wedstrijden aanbreekt.

Twee damesploegen

In het eerste blok startten twee Vadaploegen. De dames dubbelvier met Hanneke van Everdingen, Alja Bastiaansen, Monica Krol en Yvonne Abeln, behaalden een 10e plek in hun leeftijdscategorie.

De dames boordvier met Marieke de Lange, Carlijn Wentink, Marie-Anne Frenken, Marleen Abma, gestuurd door Britta Wielaard ging daarna van start. Tempo, ritme en snelheid zaten meteen goed vanaf de start, en dit wisten ze de hele race vast te houden. Zelfs een probleem met het materiaal halverwege, de voeten van Marie-Anne waren losgeschoten uit de schoenen, kon het ritme niet verstoren. Na de Berlagebrug werd nog alles gegeven in de laatste 800 meter tot aan de finish, no pain no gain. Dit resulteerde in de winst in hun leeftijdscategorie. Heel blij namen de dames de medailles in ontvangst.

vlnr Britta Wielaard, Marleen Abma, Marieke de Lange, Marie-Anne Frenken

Een heren ploeg

In het derde blok roeiden de Vadaroeiers Machiel Spuij en Sjoerd Hachmer in combinatie met roeivereniging Rijnland (uit Leidschendam) naar een mooie 5e plek in hun leeftijdscategorie en 8e overall van de 68 ploegen.
Al met al een geslaagde roeidag voor Vada.