Vada-roeiers succesvol op de Zwolsche Vecht Regatta

Maar liefst 4 keer stond een Vada-ploeg op het ereplatform in Zwolle, als winnaar van de Zwolsche Vecht Regatta. Dit is een achtervolgingsrace over 5 km op een mooi bochtig stuk van de Overijsselse Vecht bij Zwolle.

Een mooie uitdaging voor de stuurlieden om de kortste weg te varen. Voor de roeiers in de skiff en dubbeltwee, die zelf moeten sturen, nog een aardige uitdaging.

Ervaren Vadaroeier Machiel Spuij gaf ’s ochtends al het goede voorbeeld door in de skiff het Veteranen C veld te winnen. De jeugdige talenten Maaike Huijsmans en Jasmijn van Valkenburg grepen net naast de medaille in hun Meisjes 16 dubbeltwee veld, hun tijd was wel sneller dan de Meisjes 18 dubbeltwee. ’s Middags kwamen nog drie Vada ploegen aan de start, die alle drie wonnen.

Machiel Spuij won samen met Sjoerd Hachmer de Veteranen A dubbeltwee.

Bernadet van Os en Marie-Anne Frenken, gestuurd door Marieke de Lange, wonnen in combinatie met twee Daventria roeisters de Veteranen A boordvier.

En als klapper op de vuurpijl won de ploeg van Thomas van Bart, Leo Bregman, Bart Pelt en Wytze Marinus, gestuurd door Bram Geensen, de C-vier. Deze ploeg is nog maar kort aan het roeien, Wytze zelfs nog maar drie maanden. Een hele knappe prestatie van deze jonge mannen. Ze lieten zich de welverdiende champagne goed smaken!