Vada-roeien ruim vertegenwoordigd op de Rijnland Marathon

De Rijnland Marathon is een prachtige tocht van 53 km vanaf Leidschendam, door Leiden heen richting Warmond, langs de Kagerplassen richting Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk, Voorschoten en weer terug naar Leidschendam. Vada was met 10 deelnemers ruim vertegenwoordigd bij deze marathon: twee Vada-boten en één Vada-Hemus combinatie.

Boten huren bij Rijnland

Zelf een boot meebrengen mag maar was niet nodig. En zo ging het ook Manike, Gretha, Lucas en Wolf huurden een wherry van Rijnland; Robin, Gerard, Jan en Eric huurden een C3+ van Rijnland. Jan-Jaap en Anja roeiende met Hemus die een eigen boot mee bracht.

Een prachtige tocht rond Leiden

Natuurlijk we hadden het mooiste weer van de wereld. De donderdag voor de Rijnland brak het hitte record van dit jaar. Op zaterdag was het met 24 graden, lichte bewolking en geen regen heel aangenaam. Maar ook zonder mooi weer is dit een prachtige tocht. Dwars door het waterrijke veenlandschap van het westen, over de grachten van Leiden, langs de ongekende rijkdom van Warmond, maar ook – en gelukkig pas op het laatst – door een saai industrieterrein. Hoe dan ook een tocht die door zijn variatie heel aantrekkelijk is. En ……. Je hoeft geen boot mee te sleuren.

Allemaal een blik