Terugblik op de Rijn IJssel Marathon 2022

De 10e editie van de Rijn IJssel Marathon is verroeid op 12 juni j.l. Deze Marathon is geboren bij het 100-jarig bestaan van WSV VADA en ZRZV Isala. Dit jaar dus weer een verjaardag! Of eigenlijk twee. Maar liefst 117 roeiers van 9 verschillende verenigingen genoten volop van spiegelglad water, een lekker zonnetje, een klein briesje. Kortom, een heerlijke dag. Hieronder volgt een verslag van een van de deelnemers en een kleine sfeerimpressie in foto’s. Rest mij iedereen die mee heeft geroeid en geholpen om deze dag tot een succes te maken heel hartelijk te bedanken!
Namens de organisatie, Marleen Abma

Rijn ijssel marathon

Op 12 juni heb ik mee gedaan met een ploeg van RV de Waal aan de Rijn IJssel Marathon die door VADA in samenwerking met Isala is georganiseerd. We hebben een prachtige dag gehad, echt super.
Wat maakte deze dag zo geweldig?

  • Het begon met het feit dat we een boot konden huren bij VADA. Dat maakte de logistiek voor ons vrij eenvoudig. Het was een oldtimer, die met de nodige laatste inspanningen van de organisatie nog net op het water was gekregen, maar hij roeide prima.
  • De voorbereiding. Studeren op de kaart was nauwelijks nodig. Fout varen is onmogelijk en dat is, voor mij tenminste, wel zo rustig slapen de nacht er voor. Het boekje daarentegen is heel lezenswaardig. Veel weetjes over de plekken waar je tijdens de tocht langs komt.
  • Een “coördinator weersomstandigheden” die van wanten weet. Bijna de hele dag een zonnetje; temperatuur 20+ en windkracht 3 in de rug.
  • Het is geen wedstrijd. Het is leuk om een keer een tocht niet op het scherpst van de snede  te varen maar gewoon lekker te roeien. Moe wordt je toch wel op 68 km.
  • En dan toch, na een tijdje warmdraaien op de Rijn, een paar kilometer zo hard varen als je lang, of misschien wel nooit, gevaren hebt in een C4x. Een paar kilometer onder de 1.50 op de 500m. (Met dank aan alle elektronica aan boord). Ik snap er niks van hoe dat kon.

Vraagje tussen door: waar is dit?

En als je dan gearriveerd bent in het schitterende nieuwe botenhuis van Isala, staat daar een fantastisch, lekker buffet voor je klaar. De speeches gingen helaas grotendeels ten onder in het gezellige geroezemoes en gekletter van bestek, maar dat maakte de afsluiting niet minder leuk.
Hopelijk zijn we geslaagd voor het examen van RWS en mag de tocht volgend jaar weer georganiseerd worden. Als het maar even kan zijn we weer van de partij.
Veel dank aan de organisatoren.

Jeroen Maassen