Taco Bavelaar en Anne-Marie Patist op de Euro Rowing Masters Regatta

Van 27 tot en met 30 juli kwamen vele roeiers van over de hele wereld samen in Munchen, voor de Euro masters regatta voor veteranen. De wedstrijden over 1000 meter werden georganiseerd op de prachtige olympisch roeibaan van de Olympische spelen in 1972.

Twee deelnemers voor Vada

Voor Vada deden twee deelnemers mee: Taco Bavelaar en Anne-Marie Patist, in wisselende samenstellingen, boottypen en leeftijdscategorieën. Op deze wedstrijden mogen ook internationale combinatieploegen meedoen, zolang de ploeg maar uniform gekleed is.


Fraaie resultaten werden door Taco Bavelaar behaald. Zo kon Taco voor de D en E skiff, D en E acht, D en E 2x bij het erevlot aan leggen. Bij de master single trophy werd Taco 3e, een bronzen plak.

Een goed resultaat behaalde Anne-Marie Patist, zij werd 1e in de H 8+,  een combinatieploeg met roeisters uit de VS en Italie, in de categorie 70-74 jaar oud. De boot liep als een zonnetje, dit laat zien dat leeftijd bij roeien dan niet uitmaakt.

In de WH1x behaalde Anne-Marie achter een onverslaanbare skiffeuze uit de VS een mooie tweede plaats, waar ze heel blij mee was. Daarnaast  de dubbel vierzonder dit was een Nederlandse combinatieploeg met de Waal en Pampus. De boot liep als een trein in tempo 35 recht door de baan. Wat kan een dubbelvier zonder stuur hard gaan. Dat was kicken. een vierde plaats in de H dubbelwee en een 6e plaats in de G dubbeltwee. Bij de master single trophy werd Anne-Marie 2e een zilveren plak.

Het weer heeft een grote rol gespeeld in het verloop van de wedstrijden. Op de 1e wedstrijddag was het prima roeiweer. De 2e wedstrijddag kenmerkte zich door een vlagerige aantrekkende wind waardoor het roeien niet makkelijk was. Mede door de kamprechterbootjes die achter elke race mee voeren. Zaterdag de 3e wedstrijddag. Voor Anne-Marie stonden de G skiff en de 4- op het programma. Op deze dag werden de wedstrijden regelmatig onderbroken door onweersbuien. Ook bij de G skiff. Anne-Marie lag al in het startgebied te wachten toen ze te horen kreeg dat ze snel naar het vlot moest gaan. Daarna waren er vele wijzigingen in het programma. Eind van de middag in de 4- met masters international. Het weer voorspelde niet veel goeds . Ook nu lag ze te wachten in het startgebied. Ze moest wederom snel naar het vlot. Na deze onweersbui zijn de wedstrijden niet meer hervat. In de loop van de avond kwam er meer info over het inhalen van de vervallen races. De race van de 4- was helemaal geschrapt en de G skiff werd op zondagmorgen om 9.00 uur verroeid. Deze wedstrijd heeft Anne-Marie ik niet geroeid.

De vele kilometers op de Rijn van de Vada deelnemers heeft dus duidelijk resultaat opgeleverd. Er is genoten van het roeien tegen buitenlandse toppers op deze goed georganiseerde wedstrijd. Het smaakt zeker naar meer. Volgend jaar is de World Rowing Masters Regatta in Brandenburg in Dutsland..