Sponsoractie ARGO en VADA groot succes

Vorig jaar is Bart van den Briel, de vorige voorzitter van VADA-roeien overleden aan kanker en omdat hij erg sportief was doen zijn zoon Vincent en zijn broer Jaap dit jaar mee aan de Sponsoractie voor Alpe d’Huzes en de strijd tegen kanker (Doe mee aan Alpe d’HuZes – KWF Kankerbestrijding).

Binnen de Roeiafdeling van VADA zijn acties opgezet om sponsorgeld op te halen. Het doel was om naast geld ook zoveel mogelijk leden actief bij te betrekken. Dit heeft o.a. geresulteerd in het sponsoren van VADA ploegen die in maart meededen aan de roeiklassieker “Head of the River”. Deze klassieker is de opening van het wedstrijd seizoen, waaraan zo’n beetje alle roeiverenigingen van Nederland meedoen (zowel studenten- als burgerverenigingen). Afgelopen zaterdag werd de sponsoractie op de roeivereniging afgesloten met een veiling waarbij delen van een afgeschreven roeiboot onder de hamer kwamen. De enthousiaste veilingmeester, Tjerk Sietsema, sleepte daarbij hoge prijzen binnen.

De sponsoractie leverde maar liefst 3.000 euro op. De cheque werd uit handen van de voorzitter Alex Grashof aan team Bart overhandigd. De happening sloot af met een BBQ die de 60 aanwezigen zich goed lieten smaken. De zon deed de rest en maakte de actie tot een groot succes. Nu op naar de Alpe d’Huzes waar de 4 leden van team Bart het allemaal voor doen. De morele en financiële steun vanuit VADA gaat ze zeker helpen om deze berg te beklimmen!