Silverskiff

In het weekend van 4 en 5 november werd in Turijn voor de 32e keer de Silverskiff verroeid. Deze wedstrijd wordt op de Po gehouden in Turijn en gaat over een lengte 11 km. Eerst wordt er vijfeneenhalve km stroomopwaarts geroeid, een keerboei ronden en dan vijfeneenhalve km stroomafwaarts. De bochtige wedstrijdbaan telt 4 bruggen en wordt gescheiden door een ballenlijn. Deelnemers komen uit Italie, Duitsland, Zwitserland, Amerika, Nederland (ca. 50 deelnemers) en diverse andere landen. De Silverskiff trekt vele internationale deelnemers waaronder ook toproeiers. Er deden toppers mee o.a. de Sinkovic broertjes en vanuit Nederland o.a. Koen Metsemakers, Stef Broenink en Roos de Jong.

Op zaterdag 4 november werd de kinderskiff (1000 m en 4000 m) verroeid. Als ook de Vintage skiff. (skiffs van voor 1992) met houten riemen en macon bladen.

Op zondagochtend om 9.00 uur was de 1e start van de ruim 700 deelnemers. Elke 15 seconden start een deelnemer, voor de laatste deelnemer was de start rond 12.00 uur. Mijn start was om 11.58 uur. Na het “vai, vai” ging ik weg in tempo 28 om na een paar honderd meter verder te gaan in tempo 26. Onderweg werd ik ingehaald door snelle heren. Zelf heb ik ook 6 skiffs ingehaald. Het is onderweg goed opletten en scherp de bochten sturen. Na 57 min. en 47 sec. bereikte ik de finish. Bij de master dames H waren 8 deelneemsters. Van de prijsuitreiking maken de Italianen een groot spektakel. Van elke categorie werden de eerste drie geeindigde deelnemers naar het podium geroepen. Net zoals vorig jaar eindigde ik op de 1e plaats. Ook mochten de winnaars hun naam in het grote “Silverskiff” boek zetten.

De Silverskiff is een van de grootste wedstrijden voor skiffeurs. Er hangt een prettige sfeer en het is een uitdaging om mee te doen mede door het bochtige parcours.

Vlak voor de finish (shot gemaakt uit de livestream m.b.v. een drone)