F5

Onze ploeg F5 bestaat al ruim 30 jaar. De ploeg was een uitvloeisel van een soort onderhoudsploeg die bestond uit Dick Legger, Han van der Voet en Willem Roskam.

Dick heeft ooit bij de materiaalcommissie van Argo gezeten. En Han heeft in de loop der jaren heel wat onderhoud verricht op Vada. Jaap Bakker is later bij de ploeg gekomen,net als Mark Kramer en Esther Bierhaus. Han en Dick waren het er niet altijd over eens wie er mocht sturen.

Omdat wij op vrijdag roeiden, waren we vaak moe van een hele week hard werken. Op de heen reis werd nog over het werk gesproken, terug was dat echter taboe. Het weekend begon. De tocht ging of naar Lexkes- of naar Opheusdense veer. Meestal ontspannen roeien, maar ook af en toe in redelijk hard tempo. Na afloop direct naar huis en ook geen andere activiteiten.

Altijd werd alleen zomers geroeid. Vrijdag dus, om 5 uur. Omdat we met weinig mensen roeiden ( Dick en Jaap zijn in een andere ploeg gaan roeien) hebben we versterking gezocht en gevonden. Grietje van der Voet roeide regelmatig mee, net zo als Fiejan Bouhuis, Annette Egbers en Dieneke de Groot. Enthousiaste roeiers zijn nog steeds welkom, omdat Fiejan is verhuisd. We mailen elkaar wanneer wie komt roeien (esther@bierhaus.nl)

Wij proberen het roeiseizoen te beginnen en te eindigen met een gezellig etentje.

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020

Agenda
 • 12.09.2020
  Skiffkamp Doetinchem
 • 19.10.2020
  Roeiploegcoordinatorenoverleg
 • 09.11.2020
  ARV
 • 24.11.2020
  ALV