Roeiploegen

Bij Vada roeien we in vaste ploegen. Iedereen is wel lid van een ploeg; sommigen zelfs van meer ploegen.

Op deze pagina vind je een overzicht van de ploegen (alfabetische volgorde). Staat jouw ploeg er niet bij? Stuur de informatie naar website@vada-roeien.nl. Wij zorgen dat de ploeg erbij komt.

Hier vind je een handig overzicht met alle tijden van de roeiploegen: http://www.vadaroeien.nl/ploegen-overzicht

Avanti

Zaterdagmiddag 14.30 uur (zomers 15.00 uur) is onze tijd bij goed maar ook bij minder weer!
Avanti! is een gemengde ploeg, ontstaan uit de beginnersgroepen van 2014 en 2015. We werken hard aan het aanleren van een zo goed mogelijke roeitechniek om goed samen en blessurevrij te kunnen roeien. Een aantal goede en heel geduldige coaches helpen ons daarbij.

DixMix

Vrijdagmiddag-roeiploeg: 15:00 uur tot 16:30 uur

Vrijdagmiddag, 16:30 uur. De zon straalt over de Rijn. Bij de roeiloods zit een gezellig groepje drinkende en knabbelende "roeiers". Het zijn de mannen en vrouwen van DixMix. Roeiers die sportiviteit en gezelligheid hand in hand laten gaan.

Dubbel en Dwars

Dubbel en Dwars

Dubbel en Dwars is een enthousiaste damesploeg (leeftijd begin 30-begin 60) met als doel wat fanatieker te trainen en een aantal keer per jaar een wedstrijd te roeien.

Fifty Fit

Fifty-Fit is een enthousiaste groep roeiers van ca. 70 mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder waarvan de meesten pas de laatste paar jaar bij ons roeien hebben geleerd. De leeftijdgrens is niet zo strikt, want we tellen ook jonkies die nog geen 50 zijn.

F5

Onze ploeg F5 roeit op vrijdagmiddag om 5 uur, alleen in de zomertijd. Wij roeien al jaren, maar zijn met te weinig mensen om altijd te kunnen roeien. Heb je zin om met ons mee te roeien, mail dan even naar esther@bierhaus.nl en wie weet zien we je op vrijdag middag.

Goeie Vraag

“Hoe heet jullie ploeg eigenlijk?” ... “Goeie Vraag!”

(...)

De vertwijfeling valt van menig gezicht af te lezen: “Nu gaat hij het zeggen.. de naam komt elk moment..”. Maar zo heet onze ploeg dus echt. Waarom? Goeie Vraag!

MsLach

MsLach is een ploeg bestaande uit 10 vrouwen.
Het merendeel van onze ploeg is als jeugdlid of tijdens de studententijd met roeien begonnen; de overigen hebben pas op latere leeftijd de roeisport ontdekt. Als ploeg roeien we al heel wat jaren met elkaar. In onze ploeg is gezelligheid erg belangrijk, maar als we in de boot zitten, zijn we alleen met roeien bezig.

SLOW 2000

Wij houden duidelijk meer van krachtige halen in de boot dan van protserige namen. Desondanks...SLOW staat voor Strakke lijven, Ouderwets (degelijk) Waterwerk. De naam zegt voldoende. Er zitten heel wat oud-wedstrijdroeiers in de boot, waarvan niet duidelijk is of zij lichtjes aftrainen of juist buitensporig conditie op willen doen om partner/ vriendin te vriend te houden.

't Taftje

De roeiploeg ’t Taftje bestaat uit een groep mannen en één vrouw die al jaren met veel plezier roeien. De ploeg werd in 1984 opgericht door Bert van Silfhout, en viert nu dus al haar 30-jarig bestaan.

Er wordt elke zaterdagmorgen om 10 uur geroeid. Ter plekke wordt bepaald in welke boten gevaren gaat worden. In principe komt iedereen gewoon roeien, tenzij je echt niet kunt. Het is een uitermate gezellige ploeg. De sociale aspecten spelen naast het roeien zeker een zo belangrijke rol.

Vargo

Vargo geniet reeds sinds de vorige eeuw bekendheid. Het is een groep van ruim 30 enthousiaste roeiers, die met elkaar gemeen hebben dat ze vroeger in hun studententijd (bijna) allemaal wedstrijdroeiers waren, hetgeen soms aanleiding blijkt voor sterke verhalen over “vroegguh”. Het begon in september van 1990 als een groep Oud-Argonauten, die weer wat aan de roeisport wilden doen.

SPONSORS