Videotips

De instructiecommissie wil met videofeedback ploegen en skiffeurs helpen hun roeitechniek te verbeteren. Maar je kunt ook veel leren door goed te kijken naar toproeiers. Van hen zijn op internet vele filmpjes te vinden.

Om dit leren te vergemakkelijken/bevorderen, plaatsen wij hier af en toe een videotip. Dat is een filmpje dat een van de instructiecommissieleden heeft uitgekozen met een korte toelichting erbij. Waarom heeft hij/zij dit filmpje uitgekozen? Waarom vindt hij/zij dit leerzaam? Wat zie je? Waar let je op?

Je ziet soms de bewegingen beter als je een filmpje beeldje voor beeldje afspeelt. Dat kan in YouTube door het beeld stil te zetten met de spatiebalk en vervolgens met de toetsen < (boven de komma) en > (boven de punt) achteruit of vooruit te spoelen. Het zou fijn zijn als je ons kunt laten weten :(1) wat je vindt van de tips en (2) over welk onderwerp je eventueel een tip zou willen zien op de site? We kunnen altijd kijken of we iets kunnen vinden of desnoods iets maken. Dat kan via een mailtje aan: inge-engels@live.nl

Wij wensen je veel kijkplezier.