Jeugdroeien

Ben je ouder dan 11-12 jaar dan kun je komen roeien bij VADA. Een zwemdiploma B is vereist. Je kunt je inschrijven via de jeugd commissaris jeugd@vada-roeien.nl.

Bij VADA roeien op dit moment ongeveer 20 kinderen tussen de 11 en 18 jaar die het fijn vinden om buiten te sporten, desnoods ook als het regent. Hun samenstelling wisselt elk jaar omdat er nieuwe kinderen bijkomen en omdat jeugdroeiers, nadat ze eindexamen hebben gedaan, gaan studeren en verder roeien bij een studentenvereniging.

Beginners krijgen een opleiding die meestal in het voorjaar begint. Daarna kunnen ze kiezen of ze gaan wedstrijdroeien. Bovendien kunnen kinderen meedoen aan competities met andere roeiverenigingen of meedoen aan activiteiten die door de roeibond georganiseerd worden.

Studeren en roeien

Roeien is een studentensport bij uitstek. Elke universiteit heeft dan ook zijn eigen roeivereniging. Studenten aan een Hogeschool sluiten daar vaak bij aan. Je kunt nu al kennis maken met…

Spelregels voor Jeugdroeien

Over wie gaat het? Jeugdleden zijn alle roeileden van VADA die nog geen 18 jaar zijn. De jeugdleden worden gecoacht door roeileden van VADA die bereid zijn gevonden om hen…

Veiligheids beleid

Veiligheid gaat voor alles bij VADA roeien. De jeugd coaches houden zich strikt aan de geldende regels die betrekking hebben op waterstanden op de Rijn, windkracht en mist.