Nieuws en vragen van het roeibestuur

Van de Materiaalcommissaris

Er is een aantal aandachtpunten en mededelingen om met jullie te delen. Over de Dorus, over het schoonmaken van de wieltjes van bankjes, over de takel en nog meer. Voor een deel zijn het bekende punten.

Onderhoud boten, reserveren en meer

Slidings niet meer met een sponsje schoonmaken maar met een doekje, houd bij het stellen van schoenen in de boot minimaal 1 cm vrij van de onderkant, reserveer voor wedstrijden bij Machiel Spuij en voor tochten bij Bernard Matser.

Flyer Roeiers: veilig het water op!

Misschien ken je deze flyer al. Zo niet dan wel handig om eens te lezen. De flyer geeft 10 tips voor veilig roeien, de basisvaarregels en de betekenis van bruglichten. Je kunt hem hier downloaden

Onderhoud en schades van onze boten. Deel 2: Herkennen en verhelpen kleine schades

Waar geroeid wordt kan een schade ontstaan. Niet leuk, zeker niet als dat voorkomen kan worden. In deel 1 (nieuwsbrief maart 2021) is een aantal aandachtpunten genoemd om schades te voorkomen. In dit deel gaan we in op het herkennen van (kleine) schades.

Proef voor voetsturen in C2-, C3x, C5x en 4-

Voor de leden die wel op boeg willen ‘voetsturen’ maar niet willen skiffen komt er een proef voor voetsturen.

Wie is jouw kiespersoon?

Op basis van de titel verwacht je misschien een stemadvies van het roeibestuur voor de verkiezingen van 17 maart. Maar nee, dit artikel gaat over de kiespersonen zoals we die binnen Vada kennen. Want ook bij Vada gaat besluitvorming (deels) via vertegenwoordigers. We leggen kort uit hoe dat werkt.

Onderhoud en schades van onze boten. Deel 1: Algemene aandachtspunten

Onderhoud en schades van onze boten. Deel 1: Algemene aandachtspunten

Roeimateriaal is erg kostbaar. Het loont dus om zuinig te zijn op ons materiaal. Daarom vragen we extra aandacht voor schades en onderhoud aan onze boten.

Blijf alert op veiligheid

Een deel van onze leden kan gelukkig doorgaan met roeien. De winter is nog niet zo streng dat er roeiverboden voor langere tijd nodig zijn en het roeiprotocol van 15 december 2020 biedt nog wat mogelijkheden om met skiffs en C2+’s of C3's veilig het water op te gaan. Dat "veilig" willen we graag zo houden!

Wel of geen C4 inzetten

Het roeibestuur heeft besloten om het roeien in C4x boten voorlopig niet toe te staan en het protocol van 15 december 2020 te handhaven.

Onze vloot in 2020

In 2020, inclusief de laatste maanden van 2019, is er een groot aantal mutaties in de vloot geweest. Door de coronabeperkingen lopen we achter wat betreft het dopen van, voor Vada, nieuwe boten. Zodra het mogelijk is gaan we dit inhalen.

SPONSORS