Nieuwsbrief

Nieuwsbrief november 2023

Bericht van het roeibestuur

De dagen worden korter, het blad is bijna van de bomen, het is hoog water en het stroomt hard…het is 2e helft november en de  watertemperatuur is iets minder dan 10 graden. Dus denk aan het reddingsvest voor de stuur! Nu het water stijgt hebben we ook weer wat meer ongedierte, graag hier extra op letten. We hebben afgelopen donderdag een erg gezellige pub quiz avond gehad. Met een opkomst van iets meer dan 50 personen was het een erg geslaagde avond. Met dank aan de roeiproeven commissie die de avond georganiseerd had.
Afgelopen periode is er ook door Anne-Marie heel hard gewerkt, mede dankzij haar hebben we een nieuwe website die afgelopen week live is gegaan. Een mooi moment om de site eens te bekijken en als je tekst ziet die niet (meer) klopt, dan graag aan Anne-Marie doorgeven.
We hebben gezorgd voor koffiefilters in het aanrechtkastje bij de koffiezetter in de kantine. Ook staat daar suiker en melk.

Met Vada 2025, de plannen van Vada voor de toekomst, hebben we afgelopen week ook weer wat stappen gezet. We hebben een gesprek met RWS en de Gemeente gevoerd over de plannen die wij hebben voor onze vereniging en de verbouwingen die we daarbij voor ogen hebben. We hebben op onze plannen inhoudelijk commentaar gekregen van RWS waar we zeker weer mee voort kunnen. Binnen het AB hebben we geprobeerd te kijken welke knelpunten we voorzien en hebben we mogelijke oplossingen benoemd. We hebben met elkaar afgesproken dat we een ontwerp team nat en droog willen samenstellen van mensen die de ontwerpen van de verschillende gebouwen en het gehele terrein (incl. water en eventuele uitbreidingen van het terrein) een stap verder gaan brengen. Indien je daarin mee wilt denken/helpen dan hoor ik dat heel graag van je via voorzitter@vada-roeien.nl

Marion Bruin, Harry Straathof, Hanneke van Everdingen, Frans van Duikeren en Inge Engels

Vada roeiwebsite vernieuwd

Na vele jaren is de Vada roeiwebsite vernieuwd naar de nieuwe WordPress omgeving. De website is door Web-care gebouwd.

Het beheer van de Vada roeiwebsite is al die tijd door Wolf Knab verzorgd. Veel dank is Vada verschuldigd aan Wolf voor het vele werk dat hij heeft verricht voor de roeiwebsite.

De vernieuwing van de Vada roeiwebsite was voor Wolf het moment om het reguliere onderhoud en beheer aan Anne-Marie Patist over te dragen. Veel informatie is van de oude site overgezet naar de nieuwe website.

Om de website informatief te houden is het leuk dat van alle evenementen zoals een pub quiz, toertocht en wedstrijd een verslag wordt geplaatst. Deze verslagen worden dan door Anne-Marie op de roeiwebsite geplaatst. Op de pagina Roeien, overzicht roeiploegen is de info van sommige roeiploegen wat verouderd, een nieuwe tekst over je roeiploeg kan je sturen naar communicatie@vada-roeien.nl Ook als je tips of een bericht hebt kan je dat naar hetzelfde mailadres sturen.

Skiffkamp

Een mooi vooruitzicht voor het nieuwe jaar is dat accomodatie Beekse Bergen voor het skiffkamp al weer geboekt is. De data zijn van vrijdag 28 juni tot én met maandag 1 juli 2024 vrij roeiwater. De kosten van de huisjes vallen lager uit dan vorig jaar.  Het totaal wordt begroot op €325-350,- pp, bij volledige bezetting van de vijf 5-persoonshuisjes, met eten en drinken, en inclusief optioneel een safari. Dat belooft weer een mooi roeiweekend te worden dus zet die data al vast in je agenda!
Liesbeth Missel en Ite Op den Orth

Die Rose vom Wörthersee 2023

Ook dit jaar wilden we weer aan dit Oostenrijks Roei-Evenement meedoen. Het had nog wel wat voeten in de aarde, want hoe krijg je 2 skiffjes van Wageningen naar Oostenrijk, als… Lees verder

Lingebokaal 2023

Op zaterdag 11 november vond voor de 41e keer de Lingebokaal plaats in Leerdam. Er hadden zich 163 ploegen aangemeld voor de achtervolgingsrace op de Linge. Vada had met 5… Lees verder