Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Bericht van het roeibestuur

Hoe was dat ook al weer? Roeien deden we op de Rijn, toch? Voor mij is het denk ik al een maand geleden dat ik op de Rijn roeide. Deze winter duurt lang, ook de komende dagen gaat het water weer stijgen dus de Rijn stellen we nog even uit. Toch fijn dat we dan het kanaal nog hebben!

Onze vereniging is dringend op zoek naar een penningmeester voor Algemeen. George Kraan heeft aangegeven dat hij na de ALV in april stopt met deze functie. Als iemand van onze afdeling hem zou willen vervangen dan zou dat heel fijn zijn! Je kunt hem altijd vragen om meer informatie over zijn functie als je eerst beter wilt weten wat er bij komt kijken.

Voor Vada 2025 zijn we nog steeds druk bezig. Eind januari hebben we weer een afspraak met de overheden om onze plannen te bespreken. Onlangs is er door onze Voorzitter Algemeen, Harm Beijer, een oproep gedaan voor mensen die de vereniging mee willen helpen met de bouwplannen. Gelukkig zijn er uit alle afdelingen mensen die zich hiervoor hebben aangemeld. Binnenkort wordt daar een afspraak mee gepland.

Helaas is er ernstige schade aan de Oefenloper ontstaan. De klusgroep gaat proberen de C1 weer te herstellen, maar de schade is ernstig. Tot nu toe weten we nog niet wat er gebeurd is. Hier volgt een oproep van de Materiaalcommissaris.

In deze nieuwsbrief weer allemaal mooie vooruitzichten…

Over 2 weken wordt er een veiligheidsavond georganiseerd. Helaas was de kantine op 6 februari al geboekt voor een andere activiteit, daarom is deze avond verplaatst naar woensdag 7 februari vanaf 19.30 uur. Gelukkig kan de havenmeester van Wageningen, tevens pontbaas bij Lexkesveer ook op deze avond, hij gaat ons meer inzicht geven in hoe de schippers van de rijnaken ons ervaren.

Bijgaand ook meer informatie over het skiffkamp, met de mogelijkheid om je ervoor op te geven. En een informatief stukje met nieuwsbrief over het midweek roeien, roeitochten die bij roeiverenigingen georganiseerd worden. En als laatste is er een stuk over de stuurtheorie avonden.

Hopelijk tot snel op de Rijn
Marion Bruin, Harry Straathof, Hanneke van Everdingen, Frans van Duikeren en Inge Engels

Skiffkamp 28/06 t/m 01/07

Beste skiff-liefhebbers,
Het skiffkamp staat ook voor 2024 weer in de steigers. Het wordt de 10de editie. De vooraankondiging hebben we voor de Kerst al gedaan in de nieuwsbrief en de data liggen vast. Ga je mee? Lees verder

Midweekroeien

Aan onze midweekroeiers. Bijgaand een Nieuwsbericht van de Landelijke Midweek Roeidagen (LMRD) 2024 en de uitnodiging voor het Nationaal Roeicongres, op zaterdag 3 februari in Amsterdam. Lees verder

Cursus stuurtheorie

Niet roeien maar varen, cursus stuurtheorie

Vrijwel alle roeiers willen het liefst zelf roeien. Maar veel roeiboten moeten ook gestuurd worden, en in veel ploegen wordt het sturen en roeien afgewisseld. Het is belangrijk dat dit sturen goed en veilig gebeurt. Lees verder

Nieuwe wedstrijd vier gedoopt tijdens nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie was extra feestelijk. Onze voorzitter Harm Beijer heeft de nieuwe Filippi dubbelvier gedoopt. Na de doop werd deze dubbelvier voor geroeid door de roeisters van Dubbel & Dwars. Zie een paar foto’s