Materiaal en Verzekeringen

Roeiboten en riemen zijn kwetsbaar roeimateriaal. Het is dan ook van belang om zorgvuldig met het materiaal om te gaan. ten eerste vanwege de veiligeheid van de roeiers. En ten tweede om schade te voorkomen en de levensduur van het materiaal te verlengen.

Nieuwe vlootverzekering – extra dekkingen

Sinds februari van dit jaar zijn de vloot en verdere bezittingen van de roeiafdeling bij een andere verzekeraar ondergebracht. De nieuwe polissen bieden een betere dekking tegen een gunstiger tarief.
Zo zijn er nu twee extra dekkingen waar wij jullie graag op attenderen.

Check je WA verzekering en regel het goed!

De vloot van Vada is verzekerd voor materiaalschades, incl. brandschade, en voor wettelijke aansprakelijkheid voor schade die met boten wordt toegebracht aan derden. Ondanks een no-claim korting, die na 6 jaar is opgelopen tot 40%, betalen we hiervoor plm. € 12,00 per roeilid. Deze verzekering kent echter uitsluitingen: Bij schade door "opzet, roekeloosheid of door merkelijke schuld" vindt geen uitkering plaats.

Het vervoer van roeiboten en de regels in Nederland

Dit pdf geeft een update van de regels voor het vervoer van roeiboten dd november 2014.

Botenkraan

Bekijk, download en/of print de handleiding over het gebruik van de botenkraan.

Gebruik vlot Lexkesveer

Bij het Lexkesveer ligt in de inham naast de veerstoep een klein vlot dat de Vada-roeiers kunnen gebruiken om aan te leggen en van stuurman te wisselen. Dit vlot ligt vrij ver achterin deze inham, alwaar het vrij smal is.

SPONSORS