Welkom bij Vada roeien

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt beoefenen. Vada roeien telt een aantal ploegen met ieder een eigen karakter waar je je als nieuw lid snel thuis zult voelen. Wil je lid worden of informatie hebben, neem dan contact op met de secretaris Roeien (roeien@wsv-vada.nl).

Roeien voor alle leeftijdsgroepen en categorieën

Roeien kan al vanaf je 10de en niemand is te oud om te roeien. Vrijwel iedereen met een zwemdiploma A die van buitensport houdt kan leren roeien. Roeien doe je bijna het hele jaar door en hoe fanatiek je roeit bepaal je zelf. VADA kent een vijftiental groepen van verschillende leeftijden die ofwel wekelijks een eindje roeien of serieus trainen voor wedstrijden. VADA Roeien organiseert beginners cursussen voor kinderen en volwasse-nen. Nadat je de basis van het roeien beheerst kun je je aansluiten bij een groep die minstens 1 keer per week roeit.

Roeien op de Rijn

Nederland is een waterrijk land. De vele rivieren, grachten en kanalen zijn net als de talrijke plassen en meren vrijwel allemaal geschikt om op te roeien. Alleen als het vriest of bij extreme weersomstandigheden blijven de boten in de loodsen. Nederland telt zo'n honderd roeiverenigingen, studenten- en burgerroeiverenigingen. Vanuit het Wageningse VADA maken we regelmatig uitstapjes om bij een roeivereniging elders te gaan roeien. Ook organiseren we trektochten in het buitenland.

Roeien in Wageningen betekent roeien op de Rijn die elke dag een ander gezicht laat zien, van windstil weer zonder stroming tot heftige kolken waarin wind en stroom tegen elkaar opboksen. Iedere keer is het een spe-ciale belevenis: er is geen rivier met zo'n rijke historie en zulke vergezichten als de Rijn. Na het roeien kun je van het uitzicht op de Rijn genieten op het terras of in het clubhuis met de ploeg. Want roeien is niet alleen een sportieve, maar ook een sociale aangelegenheid.

Roeivloot

De Vada roeivloot bestaat uit wherries, C-boten (tweeën en vieren) en gladde boten (skiffs, dubbel- en boordtweeën, dubbel- en boordvieren en achten). Zo is er voor iedereen een boot die past bij zijn of haar niveau. Roeiers roeien meestal in grotere of kleinere 'ploegen'; doorgaans 1-2 maal per week.
Voor meer informatie, neem contact op met de secretaris Roeien (roeien@wsv-vada.nl)
 

SPONSORS