Katinka gaat er met Cornelis vandoor; waardig afscheid van onze oudste boot

Trouwe Wouw leden weten dat, na een jarenlang enthousiast lidmaatschap, Katinka van Roij ons binnenkort gaat verlaten. Ze verruilt dan het oude Wageningen voor het zo nieuwe Dronten. In die plaats zijn ze bezig een nieuwe roeivereniging op te richten. Drijvende kracht hierbij is Raymond Delorme, de schoonzoon van Michel Rozdeiczer. Via Katinka werd contact met Raymond opgenomen met de vraag of zij belangstelling hebben voor de Cornelis. Hierop kwam als antwoord “Lijkt me een heel goed plan. We zijn op dit moment bezig met tijdelijke ruimte te vinden dus dat valt mooi samen”. Ook Han van der Voet, de eigenaar, is het eens met de overgang.

75 jaar lid van VADA

Direct na de tweede oorlog, toen Vada al zijn boten was kwijtgeraakt, heeft onze vereniging, als een soort “Marshall hulp”, deze boot –een één persoons wherry- van roeivereniging Cornelis Tromp gekregen. Hij werd daarmee de kern van onze wederopbouw. Vele Vada leden zijn er door  “tante Cor” Hiolen, de beginselen van het roeien in bijgebracht. Cor coachte dan, met haar Keeshondje naast zich op de stuurstoel. Han en Grietje gingen er met hun, indertijd nog zeer jonge kinderen Tedje en Meeuwis, mee op vakantie. Hopelijk speelt hij, na bijna 75 trouwe dienst bij Vada, die opbouwende en plezierige rol ook weer voor de nieuwe vereniging in Dronten.

Laatste onderhoud

We gaan nu de laatste lekken dichten en, zodra er een goed onderdak is gevonden, vertrekt hij. Hiermee creëren we ook een mooie plek in de polder waar we, zonder gesjouw met boten, door die eindeloze kanalen kunnen varen.

Rijke historie

1977: Jeugdkamp in Nieuwkoop

1980: Meeuwis en Tetje bij het vlot van Vada

1980: Roeien op de kromme Rijn

1981: Op de BoWa