Videotip juni 2016 na omslaan weer terug in de boot

De videotip van juni 2016 gaat voor één keer niet over roeitechniek van toproeiers maar over veiligheid van ons, simpele recreatieve roeiers. Bovendien is het, anders dan anders, een home-video: Omslaan en weer in de boot klimmen

Eigen grenzen en mogelijkheden verkennen lukt natuurlijk niet door naar een filmpje te kijken; dat moet je zelf doen. Toch tippen wij onderstaande videofilmpjes: je hoort nuttige tips en je ziet handige manieren om een omgeslagen skiff om te draaien, om met een skiff te zwemmen en om in een skiff terug te klimmen. Wij vinden dat belangrijke informatie in het kader van de veiligheid voor alle Vada-roeiers.

Inspiratiebron was ook deze video van de Britse roeibond over Capsize & Recovery.
De coaches van Calm Waters Rowing laten hier stap voor stap zien hoe je weer in een omgeslagen skiff klimt.
Nog een mooie videotip: Klim weer in de skiff van ZRZV Isala.

NB Op een boot klimmen vanuit het water en liggend op een boot wegzwemmen, doe je alleen om je leven te redden. Een roeiboot is kwetsbaar en kan beschadigd raken als je erop/erin klimt. Bedenk dat de boot een redmiddel is en dat het beter is dat je veilig aan land komt maar de boot kapot gaat, dan andersom. Als je zelf wilt oefenen met omslaan en weer in de skiff klimmen, overleg dan vooraf met de materiaalcommissaris welke boot je hiervoor kunt gebruiken.

We wensen jullie een behouden vaart.
Namens de instructiecommissie, groetjes, Yvonne

Terug naar de videotips van de instructiecommissie