Nieuws van de instructiecommissie

Op deze pagina vind je achtergrond en nieuws van de instructiecommissie van Vada-roeien.

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie wil het roei- en coachniveau binnen Vada-roeien op een hoger plan brengen. Wie zitten er in deze commissie? Wat is hun aanpak? Hier lees je er meer over.

Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Veilig oefenen met omslaan of met een onder water gelopen boot? De instructiecommissie heeft het buitenzwembad De Vrije Slag afgehuurd op dinsdag 5 juni 2018 aan het einde van de dag

Basis-skiffvaardigheden

Basis-skiffvaardigheden

Om aan het leren van basis-skiffvaardigheden een extra impuls te geven, biedt de instructiecommissie nu ook tijdelijk ondersteuning aan.

Roeitechniek

Hier vind je een beschrijving van het haalbeeld zoals de instructiecommissie dat voor ogen heeft (beknopte en uitgebreide versie).

Videotips

Je kunt ook veel leren door goed te kijken naar toproeiers. Van hen zijn op internet vele filmpjes te vinden.

Videovaren

Wil je met je ploeg jullie roeitechniek op video kunnen bekijken + daarover verbeterpunten aangereikt krijgen van je coach en de instructiecommissie?

Instructie-avond Haalcurve 1.0 op 9 januari 2018

Instructie-avond Haalcurve 1.0 op 9 januari 2018

Doel van de avond is om aan de hand van de RP3 duidelijk te maken hoe een roeister (v/m) kracht zet op het water. Daarbij komen allerlei zaken aan de orde, waaronder: wat is een ‘goede’ curve? Wat kan er beter?

Instructie-avond Haalbeeld op 23 januari 2018

Instructie-avond Haalbeeld op 23 januari 2018

Op deze avond staat het haalbeeld, zoals wij dat op Vada voor ogen hebben, op het programma. Een herhaling van de instructieavond die we ook al in het najaar van 2015 organiseerden. Met name voor nieuwe leden.

Interne instructeursopleiding van start!

Op dinsdag 8 november 2016 start onze interne instructeursopleiding. Met maar liefst 18 deelnemers die afkomstig zijn uit Accent, Avanti!, DixMix, Goede vraag, FF, FF3, MsLach, Jeugd, Stoer, 't Taftje, Vargo, Vol, Vroege vogels, Womo, Wouw, Zomo (Hanzo).

Verslag eerste les Interne instructeursopleiding

Verslag eerste les Interne instructeursopleiding

Dinsdagavond 8 november 2016: buiten valt koude regen, binnen luisteren 15 aspirant-basisinstructeurs aandachtig naar de presentatie van Gerdjan en Machiel over de roeitechniek. Doel van deze avond ...

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2018

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april 2018 start er een nieuwe beginnerscursus voor volwassenen. Er is dan de mogelijkheid om in zes weken de beginselen van het roeien te leren. Je kunt je nu al inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download leaflet Nederlandse versie 2018

Download leaflet English version 2018

Agenda
 • 06.01.2019 | 14.30
  Afscheid oude roeivlot
 • 06.01.2019 | 15.00
  VADA Nieuwjaarsborrel
 • 16.01.2019
  Installatie nieuwe roeivlot
 • 15.02.2019 | 11.30
  Roeiproeven
 • 24.03.2019 | 13.00
  Roeiproeven