Fifty Fit

Fifty-Fit is een enthousiaste groep roeiers van ca. 70 mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder waarvan de meesten pas de laatste paar jaar bij ons roeien hebben geleerd. De leeftijdgrens is niet zo strikt, want we tellen ook jonkies die nog geen 50 zijn.

De groep is bedoeld voor mensen die nog nooit geroeid hebben of het wel in hun jeugd geleerd hebben en het nu na jaren van rust weer willen oppakken. De roeiinstructies worden door een paar oudere ervaren roeiers gegeven. Die instructeurs leiden op voor de roeiproef en verzorgen een cursus voor de stuurbevoegdheid. Ook leiden we zelf instructeurs op.

Wanneer wordt er geroeid?
We roeien iedere vrijdagmorgen als het niet vriest, weer of geen weer, in twee ploegen. Eén ploeg om negen uur en de andere om elf uur. Hoogtepunt van de vrijdagmorgen is het gezamenlijk koffiedrinken van beide ploegen in het clubhuis tussen kwart over tien en elf uur. De koffie en wat er bij hoort wordt door ons zelf verzorgd.
De derde ploeg, eFFe3, roeit op donderdagmiddag. Na het roeien drinken we thee met z’n allen, bij mooi weer op het terras. Eens per jaar hebben we een gezellige avond met zelfgemaakte gerechten bij een roeier thuis of in het clubhuis.

Overige activiteiten

Om kennis te maken met het Nederlandse roeiwater organiseren de instructeurs ’s zomers eens per maan een dagtocht bij een andere roeivereniging. Het zijn tochten naar mooie riviertjes zoals de Vecht en het Gein, maar natuurlijk ook tochten door de grachten van Amsterdam en Utrecht. Voor deelname aan deze tochten moet je in bezit zijn van de stuurbevoegdheid. Ook worden er ieder jaar tochten van drie dagen tot een week in Nederland of in het buitenland georganiseerd.

Meer weten?
Informatie over de Fifty-Fitgroep kan je krijgen bij:

Dick Knoop, tel.nr.: 0317 412 142
Betsie van Loenen, tel.nr.: 0317 418 124