F5

Onze ploeg F5 bestaat al ruim 30 jaar. De ploeg was een uitvloeisel van een soort onderhoudsploeg die bestond uit Dick Legger, Han van der Voet en Willem Roskam.

Dick heeft ooit bij de materiaalcommissie van Argo gezeten. En Han heeft in de loop der jaren heel wat onderhoud verricht op Vada. Jaap Bakker is later bij de ploeg gekomen, net als Mark Kramer en Esther Bierhaus. Han en Dick waren het er niet altijd over eens wie er mocht sturen.

Omdat wij op vrijdag roeiden, waren we vaak moe van een hele week hard werken. Op de heen reis werd nog over het werk gesproken, terug was dat echter taboe. Het weekend begon. De tocht ging of naar Lexkes- of naar Opheusdense veer. Meestal ontspannen roeien, maar ook af en toe in redelijk hard tempo. Na afloop direct naar huis en ook geen andere activiteiten.

Altijd werd alleen zomers geroeid. Vrijdag dus, om 5 uur. Omdat we met weinig mensen roeiden (Dick en Jaap zijn in een andere ploeg gaan roeien) hebben we versterking gezocht en gevonden. Grietje van der Voet roeide regelmatig mee, net zo als Fiejan Bouhuis, Annette Egbers en Dieneke de Groot. Enthousiaste roeiers zijn nog steeds welkom, omdat Fiejan is verhuisd. We mailen elkaar wanneer wie komt roeien. Esther Bierhaus

Wij beginnen en eindigen het roeiseizoen met een gezellig etentje.