Even voorstellen: Janny Reuvers

Sinds een aantal weken roeit Janny Reuvers bij Vada. Zij roeit vaste bank in de categorie TA-klasse. Dit houdt in dat de roeier met alleen rug en armen roeit en zijn benen niet of nauwelijks kan gebruiken.

Janny roeide eerst bij het para-roeicentrum in Amsterdam, maar ze woont in Renkum en wilde dichter bij huis roeien. Janny is erg sportief en heeft veel gevoetbald. Met de jaarwisseling 1988-1989 heeft zij een ernstig auto-ongeluk gehad waardoor ze blijvend beperkt is geraakt. Na het ongeluk heeft Janny 10 jaar niet gesport, totdat er een landelijke oproep kwam van Edwin Vermetten om te gaan roeien. Via diverse contacten kwam Janny bij het para roeicentrum in Amsterdam terecht dat gevestigd is bij Willem III. Drie keer per week reed Janny naar Amsterdam om daar te roeien. In de coronaperiode 2021 heeft Janny voor de tweede keer de virtuele Head of the river in de skiff over 4 km gewonnen. Ook heeft Janny meegedaan aan de skiffhead in de categorie TA-klasse, en aan de NKIR, de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien. Janny vind roeien en alles wat er bij komt erg leuk. Toen zij aan een wedstrijd deelnam wilde ze er alles aan doen om te winnen.

Bij Vada heeft Janny ca. 6 keer geroeid. Eerst in de Pica met de wraptor, later in de Zeeraaf samen met Anne-Marie. De wraptor laat zich moeilijk bevestigen aan de Pica en daarom roeit Janny nu met Anne-Marie in de Zeeraaf in afwachting van de komst van een aangepaste skiff met vaste bank en “zijwieltjes”. Ook wordt het bankje vastgezet omdat Janny maar een klein stukje kan en mag oprijden. Janny is erg enthousiast over het roeien bij Vada en is erg dankbaar dat we haar die gelegenheid bieden.