En wij dopen u Jacana jacana

De Watersportvereniging Vada vierde haar 21e lustrum met een middag vol activiteiten. Hoogtepunt was de botendoop van de nieuwste aanwinst van de roeivloot, een boot met een prachtige voorgeschiedenis.

Vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was dit de boot van de gouden lichte dames dubbeltwee, Maaike Head en Ilse Paulis. En hoe bijzonder is het dat de boot gedoopt is door beide gouden medaillewinnaars. Bij de doop vertelden ze met hoeveel plezier ze altijd in deze boot hebben getraind en hoe makkelijk de boot hard kan gaan.

Jacana jacana

De boot is gedoopt met de naam “Jacana jacana”, de wetenschappelijke naam van een Braziliaanse watervogel met veel pit en vechtlust (https://en.wikipedia.org/wiki/Jacana). Een naam die goed past bij wedstrijden roeien.

Ilse Paulis roeit nog steeds bij de Nederlandse selectie, en vormt nu met Marieke Keijser de lichte dubbeltwee. Maaike Head is inmiddels met roeipensioen. Zij had haar gouden medaille meegenomen, en dit trok veel belangstelling bij met name de jeugdleden.

Beide dames namen alle tijd om met de aanwezigen te praten, handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan. Hopelijk is dit een inspiratie voor vele mooie roeisuccessen van Vada.