Dubbel en Dwars

Dubbel & Dwars is een enthousiaste damesploeg (leeftijd van midden 30 tot in de 60) met als doel wat fanatieker te trainen en een aantal keer per jaar een wedstrijd te roeien. We roeien in ieder geval de Head, en bijvoorbeeld de Lingebokaal of de Spaarne Lenterace. In verschillende combinaties worden ook nog andere wedstrijden of toertochten geroeid, zoals de Elfsteden en de Hart van Holland roeimarathon, de Henley Masters Regatta en de World Rowing Masters Regatta.

Voordat we lid werden bij Vada hebben we allemaal bij een andere vereniging leren roeien en daar vaak ook aan wedstrijdroeien gedaan. Inmiddels zijn we net iets minder fit en fanatiek dan toen, maar we zoeken nog steeds naar dat lekkere roeigevoel. En vooruit, een beetje fanatiek worden we soms stiekem ook nog wel.

Onze trainingen zijn meestal op zondagmiddag, met in de zomer extra trainingen op woensdagavond of vrijdag. In de winter doen we mee aan de zaaltraining en een aantal klimt zelfs wekelijks op de ergometer. We roeien glad, meestal dubbelvier: de splinternieuwe Filippi 4x+ ‘Lepelaar’ is aan onze ploeg toevertrouwd (samen met een andere damesploeg). De vier vullen we aan en wisselen we af met kleine nummers, afhankelijk van het aantal roeisters. We roeien ook graag in de acht, en een enkeling houdt zoveel van boordroeien dat er ook af en toe wordt getweezonderd.

Enthousiastelingen die zich bij ons willen aansluiten zijn altijd welkom. We komen ook graag in gesprek als je (niet al te vaak, maar wel op niveau) wilt coachen.

Dubbel & Dwars bestaat op dit moment uit de volgende leden:

  • Marleen Abma-Henkens
  • Monica Krol
  • Marieke de Lange
  • Cilia Henkens
  • Lenny Voorhaar
  • Monique Mooren
  • Josien Kapma

Head of the river 2022

World Rowing Masters Regatta 2022 in Libourne