Docenten en leerlingen Christelijk Lyceum Veenendaal maken kennis met het roeien

In september hebben zeven docenten Bewegingsonderwijs en drie leerlingen van het Christelijk Lyceum (CLV) uit Veenendaal kennisgemaakt met het roeien. Een verslag.

Roeien als onderdeel van het Eindexamenproject

Ook dit jaar kiezen eindexamenkandidaten een sport waar ze mee willen kennismaken. Nieuw dit jaar was Roeien. Drie leerlingen hebben gekozen voor Roeien en zijn op drie dinsdagmiddagen onder leiding van Machiel en Robert aan de slag gegaan. De eerste training gelijk in het diepe, nl in de skiff in de havenkom. Voor twee leerlingen letterlijk `het diepe´: balanceren in de skiff is niet eenvoudig! Het enthousiasme werd er niet minder om. De tweede keer hebben ze kennisgemaakt met het scullen en zijn  ze in de dubbelvier het kanaal opgevaren. De kennismaking werd afgesloten met een tocht over de Rijn, dit keer in een boord-vier. Positieve reacties van drie leerlingen die elke keer op de fiets vanuit Veenendaal naar VADA kwamen, top!

Dus wilden de docenten ook een keer…

Nieuwsgierig geworden hebben op 18 september zeven docenten Bewegingsonderwijs VADA bezocht. Dit keer werd de groep begeleidt door Yvonne en Gerdjan. Nadat Gerdjan op de ergometer de roeihaal heeft voorgedaan en uitgelegd werden de docenten verdeeld over twee dubbelvieren en ging men het water op. Ook nu enthousiaste reacties. In bijna twee uur hebben zij kort kennisgemaakt met het roeien.