DixMix

Vrijdagmiddag-roeiploeg: 15:00 uur tot 16:30 uur

Vrijdagmiddag, 16:30 uur. De zon straalt over de Rijn. Bij de roeiloods zit een gezellig groepje drinkende en knabbelende “roeiers”. Het zijn de mannen en vrouwen van DixMix. Roeiers die sportiviteit en gezelligheid hand in hand laten gaan.

In alle opzichten een gemengde ploeg

Wat ooit onder leiding van Dick Legger als Dicks Dames begon, groeide in 2010 uit tot een gemende ploeg. Toen sloten zich 3 heren aan bij de damesploeg van vrijdagmiddag. Een welkome aanvulling, want de boten werden steeds zwaarder. DixMix was geboren: mannen en vrouwen in de leeftijd van 40 tot 70 jaar; zeer ervaren roeiers en echte groentjes; liefhebbers van marathons en roeiers die het bij een toertocht laten. Wat ons allen bindt is de liefhebberij in het roeien en in een gezellig samenzijn.

Wij steken de handen graag uit de mouwen
Binnen onze vereniging komt er meer kijken dan alleen roeien. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Een aantal van ons zie je terug bij de klusgroep van woensdagochtend: boten opknappen, de roeiloods schoonmaken, tegels opnieuw leggen. Anderen helpen bij het organiseren van roei-evenementen. Zo is iedereen wel ergens bij betrokken. En dat maakt dat wij een ploeg zijn die weet wat er bij Vada leeft.

Ontspannen op vrijdagmiddag
Wie kent het niet: na een drukke week op vrijdagmiddag even ontspannen. Vroeger deden we dat wellicht op een terrasje. Nu gaan we eerst een dik uur roeien en daarna gezellig borrelen. ’s Zomers buiten aan de picknicktafels, die we hiervoor hebben aangeschaft, ’s winters in de kantine. Tijd om de week weer eens door te spreken en om plannen te maken; voor onze ploeg maar natuurlijk ook voor Vada.

Voorjaarsreceptie en jaarlijkse roeitocht
Zodra het wat kouder wordt stoppen de meesten van ons met roeien. Niet allemaal, een paar marathonroeiers gaan de hele winter door; mits er geroeid mag worden. Het einde van de winter vieren we met een jaarlijks feestje. Daarna start voor iedereen het roeiseizoen weer.
Een keer per jaar trekken we er al roeiend op uit. Het liefst naar een van onze ploeggenoten, om de veelbelovende kookkunsten uit te proberen of om de omvang van het meubilair te inspecteren. Eerst 20 km roeien om ons vervolgens heerlijk te laten verwennen.

Wil je kennismaken met DixMix?
Wij zijn er op elke vrijdagmiddag. ’s Zomers starten we om 15:00 uur; ’s winters gaan we een half uur eerder op het water (14:30 uur). We zijn meestal wel tot 18:00 uur bij Vada te vinden.

Tot ziens.