De instructiecommissie stelt zich voor:

Roeien is een fantastische sport en het doel van de instructiecommissie is om het plezier in het roeien te verhogen door het verkrijgen van een betere roeitechniek. Het roeien bij Vada gebeurt voornamelijk in ploegen en in principe zorgen de ploegen voor hun eigen coaching.  De instructiecommissie wil daarbij graag behulpzaam zijn. We hebben in het verleden al veel activiteiten georganiseerd en we horen graag wat we kunnen doen om de ploegen of individuele roeiers te ondersteunen.

Een paar van onze ideeën:

  • Avonden en/of middagen ter ondersteuning voor coaches/instructeurs
  • Videovaren: video opnames vanaf de kant om te zien hoe je als roeier individueel of als ploeg roeit en gezamenlijk nabespreken. Heel leerzaam om niet alleen naar jezelf te kijken, maar ook anderen te zien.
  • Avonden over techniek (bv haalbeeld, haalcurve) waarbij uitleg wordt gegeven en vragen kunnen worden beantwoord. Dit kan voor zowel beginnende als meer gevorderde roeiers.
  • Skiff-coaching/instructie

Daarnaast kunnen we, indien nodig en op verzoek, ondersteuning bieden aan coaches als ze  “ergens” tegenaan lopen. Dat kan in de vorm van advies of een keertje meekijken).

En tot slot, we hebben op de site van Vadaroeien ook een aantal videotips voor uitleg en ondersteuning:  videotips

En als er behoefte is aan een bepaalde tip dan horen we dat graag!

Heb je als roeier of coach een vraag of ergens belangstelling voor mail dan je reactie naar: instructie@vada-roeien.nl

De instructiecommissie: Inge Engels, Addie van der Sluis, Jan Willem Sanders, Wouter Wolters en Robin den Hamer