De allereerste Vada-PubQuiz voor roeiers!

Op donderdagavond 16 november was er een primeur: Ja, echt waar! Een echte PubQuiz met leuke, maar ook lastige vragen over de roeiafdeling en roeitechnische zaken, een zeer grappig presentators-duo dat opzwepend alles aan elkaar praatte en een heuse Maarten-van-Rossum-éénmansjury geassisteerd door een viertal hulp-juryleden.
Een aantal leden van de RoeiProevenCommissie kwam met het idee, heeft het uitgewerkt en georganiseerd. Er werden vragen bedacht, een draaiboek gemaakt, hulptroepen ingeroepen en gezorgd dat de deelnemers niet met een lege maag aan de PubQuiz hoefden deel te nemen.
Kartrekker Margiet de Koning heeft samen met Henk Smit op onnavolgbare wijze de presentatie gedaan, waarbij zij elk blok met vragen ingeleid hebben in wisselende outfits die bij het thema van het betreffende vragenblok paste. Hun kledingwissels en optredens waren op veel momenten echt hilarisch, wat de stemming er goed in bracht bij de deelnemers.

Het beantwoorden van de vragen ging er fanatiek aan toe, maar de teams waren positief en sportief, wat ook te verwachten valt bij ‘ons roeiers’. Dit alles werd nauwlettend gevolgd door onze eigen  Vada-éénmansjury Janhein Loedeman, die zeker niet onder deed voor zijn meer bekendere collega. Regelmatig wist hij te interumperen, mensen tot de orde te roepen en haarfijn uit te leggen hoe de vork werkelijk in de steel zit. En waar Janhein ogen en oren te kort kwam waren de andere juryleden om iedereen in de gaten te houden, dat er niet valsgespeeld werd.
Nadat alle vragen beantwoord waren hebben de juryleden streng doch rechtvaardig de score bepaald. Daaruit bleek dat het roeibestuur de meeste expertise in huis heeft en daarmee eerste werd, op de voet gevolgd door team … en team …
Het winnende team kreeg een wisselbeker, waaruit duidelijk werd dat het de bedoeling is dat deze PubQuiz vaker georganiseerd gaat worden. En na deze zeer geslaagde avond zal dat ook zeker gaan gebeuren!