Coachen: van de theorie nu in praktijk!

Beste coaches en instructeurs,
In 2023 heeft de instructiecommissie twee avonden georganiseerd over hoe je goed sturend kunt coachen. Bauke Abma heeft toen interessante tips gegeven. Na deze avonden kregen we toch het verzoek hoe je die tips nu het beste in praktijk kunt brengen. De instructiecommissie herkent dat: van theorie naar praktijk is een forse stap en die verklein je door veel en gericht te oefenen. Wij willen hier graag bij helpen en daarom organiseren we op zondag 24 maart een op de praktijk gerichte middag.

Deze middag is bedoeld voor de deelnemers aan de vorige coachavonden met hun ploeg en is zeker ook bedoeld voor beginnende RI-2 coaches en coaches van beginnende roeiers. Natuurlijk zijn ook andere Vada-coaches van harte welkom. Doel van de middag is als coach sneller waar te nemen waar een roeier zich kan verbeteren en hoe je dit kunt overbrengen aan de roeier. Dit doen we in een aantal stappen:

1.het goed leren filmen van je ploeg
2.het interpreteren van de beelden en die bespreken met je ploeg
3.instructies en tips geven aan je ploeg, gebaseerd op de gemaakte video-opnames

Praktische info:
Datum: zondagmiddag 24 maart
13.30-14.30 uur filmen van de deelnemende ploegen
14.30-16.00 uur het bespreken van de beelden met de coaches en hun ploegen
16.00-17.00 uur ergometerinstructie door de coaches

Ben je enthousiast geworden, meld je dan aan via: instructie@vada-roeien.nl
Voor eventuele vragen kun je terecht bij de leden van de instructiecommissie, Inge Engels, Addie van der Sluis, Robin den Hamer, Jan Willem Sanders en Wouter Wolters