Clinic omslaan en inklimmen in de skiff 2023

Heerlijk om te skiffen en soms zit een ongeluk in een klein hoekje en sla je om. Natuurlijk kun je met de boot naar de kant zwemmen, maar je kunt ook leren er weer in te klimmen. Dan is het prettig om daarmee een keer te hebben geoefend.

Net als vorige zomer organiseren we ook dit jaar weer een clinic “omslaan en inklimmen” in de (haven)kom. Voorheen werd dit ook in het zwembad georganiseerd, maar het voordeel is dat in de haven meer de werkelijkheid van open water benadert. Hoe gaan we het doen? Wij starten met het bekijken van filmpjes wat je moet doen nadat je bent omgeslagen, dat je trouwens ook vooraf doen. Op onze website vind je handige instructie-filmpjes, die zeker de moeite waard zijn (je kunt ze ook direct op YouTube vinden):

1. Klim weer in de Skiff 2016 (Isala) bijna 4 minuten
2. Klim weer in de skiff juni 2017 aanvullende instructies (Isala) 4 minuten

Daarna oefenen we op een rustig moment in de haven, vlak bij het vlot met drie oude skiffs en onder begeleiding van ervaren skiffeurs.
Datums:

  • zaterdag 15 juli van 11.30 – 13.30 uur
  • Woensdag 16 of 23 augustus 19.00 -20.30 uur (afhankelijk van aanmeldingen)

Mocht je belangstelling of vragen hebben of willen helpen bij de clinic, neem contact op met de instructiecommissie ( instructie@vada-roeien.nl ) en laat weten welke datum je schikt