Videotip april 2016 haalbeeld

Hierbij mijn video tip voor april.

Een maand lang had ik de tijd om een videotip te maken en ik heb heel wat video’s gezien. Wat is er ontzettend veel mooi materiaal te vinden op Youtube! Deze heb ik uitgekozen omdat nog een keertje het hele haalbeeld doorgenomen wordt. Het is een Calm Waters Rowing video ingesproken door John Dunn.

Het mooie aan deze video vind ik dat John Dunn elke keer vanuit 2 posities de boot laat zien. En hij vertelt me stapje voor stapje wat ik zie en wat er precies gebeurt met de roeiers en met de boot. Deze video past daarom – voor mij- ook heel mooi in de hele reeks die al op onze website staat. Hij neemt de hele haal door aan de hand van echt goede roeiers, en vertelt uitgebreid wat je ziet.

Het blijft enorm moeilijk om dat wat je in deze video’s ziet ook echt toe te passen in de boot! Iedereen die zichzelf wel eens op de video heeft gezien weet hoe lastig dat is. Toch is het -voor mij- enorm leerzaam om mezelf op video terug te zien. Want dan kan ik een betere koppeling maken met hoe het roeien voelt en hoe het eruit ziet. En dus weet ik dan beter waar ik op moet letten bij het roeien, om nog lekkerder te kunnen roeien.

Namens de instructiecommissie, Hanneke van Everdingen

Terug naar de videotips van de instructiecommissie