Mededelingen en vragen van Vada roeien

Nieuw: Instructiepakket Sturen 1

Nieuw: Instructiepakket Sturen 1

Roeien in een C-boot of een wherry betekent ook dat je af en toe moet sturen. Daarvoor heb je het St1 diploma nodig. Met het nieuwe instructiepakket maak je kennis met vrijwel alle omstandigheden op de Rijn. Het pakket bevat 27 oefeningen, variërend van het afschrijven van een boot tot het passeren van de veerponten bij Wageningen en Opheusden.

Record van de lichte dames veteranen G met 63 seconden verbeterd.

Record van de lichte dames veteranen G met 63 seconden verbeterd.

Afgelopen zaterdag (12-12-2020) vonden de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien plaats. Anne-Marie Patist verbeterde het record van de lichte dames G met meer dan een minuut!

Internationale virtuele ergometer wedstrijden - een verslag

Internationale virtuele ergometer wedstrijden - een verslag

Dit jaar werden vanwege de Covid-19 pandemie bijna alle roeiwedstrijden in Nederland en daarbuiten afgelast. In plaats daarvan werden virtuele wedstrijden georganiseerd. De FISA masters, Head of the Charles in Boston, Tromp Boat Races, Head of the Schuykill in Philadelphia. Annemarie Patist doet verslag.

Gebruik van ergometerruimte

Coaches krijgen toestemming om één roeier te coachen in de ergometerruimte. Dit omdat het soms erg lastig is om onervaren roeiers techniek uit te leggen, voor te doen en aan te leren vanaf het vlot of vanaf de stuurplek. Dit betekent dat er niet meer dan twee mensen in de ergometerruimte aanwezig zullen zijn onder de volgende voorwaarden:

Aanleggen, afmeren en afvaren bij strandjes brengt gevaar voor beschadiging met zich mee

De klusgroep van VADA-roeien moet regelmatig schade herstellen die ontstaan is uit het gebruik van wherry’s en C-boten tijdens tochten. Vooral het aanleggen, afmeren en afvaren bij strandjes brengt gevaar voor beschadiging met zich mee.

Kledingregels KNRB bij wedstrijden

Kledingregels KNRB bij wedstrijden

Dit jaar zijn de kledingregels tijdens wedstrijden versoepeld. Hiermee is tegemoetgekomen aan de wens van de verenigingen om bij slechte weersomstandigheden een licht afwijkend tenue te mogen dragen.

Het nieuwe L-vlot komt eraan

Het nieuwe L-vlot komt eraan

Geen roeien van zondag 6 januari 14:30 uur tot en met vrijdag 18 januari 2019

De Jacana Jacana voor goud op het FISU WK!

De Jacana Jacana voor goud op het FISU WK!

Anouk, tot voor kort lid bij Vada, nu roeiend bij de Delftse studentenroeivereniging Proteus-Eretes heeft zich, samen met Argo-lid Arlette, gekwalificeerd voor het FISU WK roeien in Shanghai, in augustus 2018. Voor deze kwalificatie gebruikten ze onze lichte vrouwen dubbel twee Jacana Jacana. Deze boot is ideaal voor lichte dames en heeft eerder al goud opgeleverd, bij de Olympische Spelen in Rio. We hopen natuurlijk nu weer!

Vada dames winnen overtuigend op Henley

Vada dames winnen overtuigend op Henley

Na verschillende wedstrijden dit voorjaar in Nederland, hebben de Dubbel & Dwars dames Marleen Abma-Henkens, Carlijn Wentink, Marie-Anne Frenken en Marieke de Lange een nieuwe uitdaging gezocht op de meest traditionele roeilocatie in Engeland. Wat Ascot is voor de paardenrennen, is Henley-on-Thames voor het roeien.

SPONSORS