Mededelingen en vragen van Vada roeien

Vergaderdatums Vada-roeien 2023

De vergaderdatums van de ploegcoördinatoren, het RB, de ARV en de ALV zijn bekend.

Instructie Sturen 3

De opleiding voor Sturen 3 bestaat uit drie fases. In dit artikel wordt
per fase beschreven welk deel van de instructie daarin wordt behandeld.

Gebruik van plof reddingsvesten: hou ze veilig!

De zelf (automatisch) opblazende reddingsvesten (wij noemen ze plofvesten), ontwikkeld voor zeilen en grote vaart, zijn de afgelopen jaren ook in gebruik geraakt bij het roeien. Vada schaft deze niet meer voor algemeen gebruik aan. Voor wie de aanschaf van een plofvest overweegt, hierbij een paar tips.

Roeiers, kom eens langs op de zaterdagmiddag

Roeiers, kom eens langs op de zaterdagmiddag

Tussen 14 en 16 uur roeit elke week een vaste groep licht verstandelijk gehandicapten samen met vrijwilligers van Vada in wherries en in de Dorus op de Rijn. Al zeven jaar met groot succes.

Kanaalgevaar

Als de Rijn door stroming of hoog water niet bevaarbaar is, is het kanaal een mooie uitwijkplek. Maar, ook het kanaal kan gevaarlijk zijn!

Roeikleding passen zaterdag 29 januari 2022 tussen 10u en 13u

Roeikleding passen zaterdag 29 januari 2022 tussen 10u en 13u

Op zaterdag 29 januari 2022 tussen 10u en 13u komt Powerhouse Sport naar VADA, zodat je kleding kan passen én krijg je gedegen advies.

Afstellen van boten; een zaak van de wedstrijd- of de materiaalcommissaris

De basisafstelling is een instelling waarbij we een zo groot mogelijk deel van de gebruikers een redelijke afstelling kunnen garanderen. Zelf veranderen van deze afstellingen mag NIET op eigen houtje doorgevoerd worden en vergt overleg met de wedstrijdcommissaris of de materiaalcommissaris.

De nieuwe leden commissie, wat doen zij eigenlijk?

Vada-roeien kent al geruime tijd een "nieuwe leden commissie". Deze commissie richt zich op de introductie van nieuwe leden en helpt leden die al langer bij Vada roeien een geschikte ploeg te vinden. Benieuwd wat ze precies doen.......

Instructie voetsturen in C3 of C5

Aarzel je nog om ook eens te gaan voetsturen? Pak nu je kans om het te oefenen

Cursus Stuurtheorie voor roeiers: 22 februari en 1 maart 2022 van 19.30 uur tot 22.00 uur

Ber Koppenol, Natasja Gianotten en Willem Roskam nemen in twee dagdelen de theorie van het sturen in roeiboten met je door. De cursus is voor stuurlieden die hun proef al behaald hebben of binnenkort willen behalen. Ook ervaren stuurlieden zijn welkom om hun kennis op te frissen en ervaringen te delen.

SPONSORS