Aankondiging vlootschouw 16 september

Het afnemen van een vlootschouw is van oorsprong een marine traditie, waarbij alle boten langs de admiraal varen en groeten. In onze tijd is het vooral ceremonieel, en gebeurt het vaak bij jubilerende watersportverenigingen. Tijdens de vlootschouw roeien alle boten achter elkaar aan vanaf de Rijn het kanaal in, en vormen zo een lange optocht langs Vada. Daar staan op de kant de wethouder van sport, Marije Eleveld, en alle Vada ereleden en leden van verdienste. Bij het langsvaren groeten de roeiboten en de afnemers van de vlootschouw elkaar.

We hopen dat er zo veel mogelijk roeileden bij zijn, als roeier/stuur, helpende hand of als toeschouwer. Aanmelden bij voorkeur via je ploegcoördinator, maar het kan ook individueel. Uiterste deadline voor aanmelden is 11 september, 12 uur ’s middags. Aanmelden per mail naar mariekedelange2908@gmail.com.

Het programma is als volgt (precieze tijden nog onder voorbehoud):
• 13.00 uur aankomst roeiers
• 13.30 uur alle boten het water op
• 15.00 uur afnemen vlootschouw door onze wethouder van sport, Marije Eleveld, alle ereleden en leden van verdienste.

Na de vlootschouw roeien alle boten door tot het eind van het kanaal, daarna terugroeien en aanleggen, en boten weer netjes terug in de loods.

Aansluitend, dan is het ongeveer 16 uur, is er een botendoop. En kunnen we nagenieten met een drankje en zelfgebakken Vada-taart.

Voor een geslaagde middag hebben we nog de volgende tips:
• Kom als roeier in Vada tenue, aangevuld met oranje hesje voor boeg en slag/stuur.
• Zoals jullie weten is het aantal parkeerplaatsen beperkt. Kom dus zoveel mogelijk op de fiets. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het industrieterrein (bijv. bij de Gamma). Parkeren bij Vada is alleen voor genodigden.
• Toeschouwers zijn van harte welkom bij Vada, of aan de overkant op het dijkje en krib.
Hulp op de middag zelf is nog steeds welkom, bijv. om het parkeren in goede banen te leiden of als BHV’er/EHBO’er. Ook zijn er nog een paar taartenbakkers nodig. Meld je hiervoor aan bij mariekedelange2908@gmail.com