Welkom bij VADA Roeien

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt beoefenen. VADA Roeien telt een aantal ploegen met ieder een eigen karakter waar je je als nieuw lid snel thuis zult voelen. Word lid

Kennismaken met roeien

Wil jij graag weten of roeien (nog steeds) iets voor jou is? Wil jij weten wat de mogelijkheden bij VADA roeien zijn? Dan is er vanaf mei t/m september elke tweede dinsdag van de maand de mogelijkheid om een keer vrijblijvend te komen kijken bij VADA roeien. Lees verder

Roeien voor de jeugd

Ben je ouder dan 11-12 jaar dan kun je komen roeien bij VADA. Een zwemdiploma B is vereist. Je kunt je inschrijven via jeugd@vada-roeien.nl). Lees verder

Beginnerscursus

In april en mei 2018 geeft VADA roeien een nieuwe beginnerscursus. Download het leaflet 2018

Beginner's course

In april and may 2018 VADA rowing offers a beginner's course. Download the leaflet 2018

 

Agenda
 • 25.11.2018 | 13.00
  Roeiproeven
 • 14.12.2018 | 11.30
  Roeiproeven
 • 20.01.2019 | 13.00
  Roeiproeven
 • 15.02.2019 | 11.30
  Roeiproeven
 • 24.03.2019 | 13.00
  Roeiproeven

Welkom bij VADA Roeien

Head First Race 2014: benefiet roeien voor Alzheimer

Head First Race 2014: benefiet roeien voor Alzheimer

Head First Race is een wedstrijd op ergometers en op het water. Ervaren roeiers, waaronder Olympische roeiers, en minder ervaren roeiers zullen strijden om de snelste tijd waarbij zij het Erasmus MC en VUmc helpen in hùn strijd tegen dementie.

24-31 augustus 2014 WK roeien in Amsterdam

24-31 augustus 2014 WK roeien in Amsterdam

Aanstaande zondag is het zover! Dan begint op de Bosbaan het WK Roeien. Een week lang komen in Amsterdam de beste roeiers ter wereld in actie. Voor bezoekers is er op het WK veel meer te beleven dan alleen toproeien. Lees meer in de vierde WK-krant.

Toegangskaarten WK roeien

Toegangskaarten WK roeien

Zaterdag 23 augustus om 17:00 uur is de openingsceremonie van het WK roeien op het Museumplein in Amsterdam. De toegang is gratis. De wedstrijden zijn van 24 tot en met 31 augustus op de Bosbaan. Op 29, 30 en 31 augustus zijn alle A-finales rechtstreeks vanaf ongeveer 13:00 uur te zien op Nederland 1 en NOS.nl. Als u op de Bosbaan wilt gaan kijken is het advies om niet ter plekke toegangs- en parkeerkaarten te kopen maar ze vooraf online te bestellen via deze "Lees verder"-link:

Beginnerscursus voorjaar 2014 levert enthousiaste nieuwe leden op

Beginnerscursus voorjaar 2014 levert enthousiaste nieuwe leden op

Van begin april tot half mei volgde een groep van acht de beginnerscursus roeien. In twaalf lessen op woensdagavond en zaterdagochtend leerden zij de basisbeginselen van het scullen. In mei volgden nog eens vier enthousiastelingen. Allen worden lid van Vada roeien.

Spaarne Lenterarce 2014. Vargo-'t Taftje was erbij.

Spaarne Lenterarce 2014. Vargo-'t Taftje was erbij.

Zondag 18 mei werd de Spaarne Lenterace verroeid. Een tocht van 4,5 km van De Glip naar Heemstede over de Spaarne. De roeiers van Vargo zaten voor het eerst sinds lange tijd weer in de Zilverreiger. Nu onder bezielende leiding van Annette Lourijsen. Blijft zij Vargo sturen?

Aegon City Rowing op de Keizersgracht

Aegon City Rowing op de Keizersgracht

De Keizersgracht in hartje Amsterdam is donderdag 26 juni 2014 het decor voor Aegon City Rowing. Toproeiers, roeilegendes en prominente sporters zoals Erben Wennemars, Mark Tuitert en Frank de Boer doen mee aan de roeiwedstrijden in de Amsterdamse binnenstad. Roeiers en roeiliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.

's Nachts roeien in Wenen? Schrijf je nu in.

's Nachts roeien in Wenen? Schrijf je nu in.

De inschrijvingen voor de "Vienna Nightrow" regatta op zaterdag 28 juni 2014 zijn geopend. Het aantal deelnemers is beperkt.

Schrijf je in voor de Rijn - IJssel marathon 2014

Schrijf je in voor de Rijn - IJssel marathon 2014

Na het grote succes van de Lustrumeditie van de roeitocht van Wageningen naar Zutphen organiseren Vada en Isala op zondag 15 juni wederom de Rijn-IJsselmarathon van Wageningen naar Zutphen!

Roeien op de Nijl

Roeien op de Nijl

Ook dit jaar worden er twee roeitochten voorbereid in Egypte: Van Aswan naar Luxor en van Luxor naar Cairo. Aan dat laatste stuk deden Henk Ritzema, Demie Moore, Marieke Wolters en Wouter Wolters vorig jaar ook mee. Een geweldige tocht!, alleen is er dit jaar in Egypte natuurlijk meer aan de hand dan vorig jaar….

Vada ruim vertegenwoordigd bij de Head of the River Amstel

Vada ruim vertegenwoordigd bij de Head of the River Amstel

In het weekeinde van 22 en 23 maart 2014 is de Head verroeid: Het lange afstandskampioenschap van de Amstel. Vada was met 5 ploegen vertegenwoordigd bij deze wedstrijd over 8 km.

Welkom bij VADA Roeien

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een complete sport, die je alleen of in teamverband kunt beoefenen. VADA Roeien telt een aantal ploegen met ieder een eigen karakter waar je je als nieuw lid snel thuis zult voelen. Word lid

Kennismaken met roeien

Wil jij graag weten of roeien (nog steeds) iets voor jou is? Wil jij weten wat de mogelijkheden bij VADA roeien zijn? Dan is er vanaf mei t/m september elke tweede dinsdag van de maand de mogelijkheid om een keer vrijblijvend te komen kijken bij VADA roeien. Lees verder

Roeien voor de jeugd

Ben je ouder dan 11-12 jaar dan kun je komen roeien bij VADA. Een zwemdiploma B is vereist. Je kunt je inschrijven via jeugd@vada-roeien.nl). Lees verder

Beginnerscursus

In april en mei 2018 geeft VADA roeien een nieuwe beginnerscursus. Download het leaflet 2018

Beginner's course

In april and may 2018 VADA rowing offers a beginner's course. Download the leaflet 2018

 

Agenda
 • 25.11.2018 | 13.00
  Roeiproeven
 • 14.12.2018 | 11.30
  Roeiproeven
 • 20.01.2019 | 13.00
  Roeiproeven
 • 15.02.2019 | 11.30
  Roeiproeven
 • 24.03.2019 | 13.00
  Roeiproeven
SPONSORS
Weersverwachting
Wageningen
Meer weer in Wageningen

WATERAFVOER EN STROOMSNELHEID

Klik hier voor het overzicht van waterafvoer en stroomsnelheid in een nieuw scherm. Je kunt ook hier klikken, er opent zich ook een nieuw scherm, eventueel naar beneden scrollen naar `DRIEL´.

VIDEOTIPS

Klik hier om naar de pagina te gaan met leerzame videotips van de instructiecommissie.

GEVRAAGD

Roeimaatjes aangepast roeien gezocht
Lees verder