Kom kennismaken met roeien bij VADA

Wil jij weten wat de mogelijkheden bij VADA roeien zijn? Wil je leren roeien? Of heb jij ervaring met roeien en wil jij graag weten of roeien nog steeds iets voor jou is? Er is elke tweede dinsdag van de maand om 19.30-20.30 uur de mogelijkheid om een keer vrijblijvend te komen kijken bij VADA roeien.

Er wordt dan het één en ander verteld over de vereniging, er kan een kijkje worden genomen in de roeiloods en eventueel een stukje worden geroeid. Na afloop wordt besproken welke mogelijkheden er zijn binnen VADA roeien. Misschien is de beginnerscursus iets voor jou? Of we kijken in welke ploeg je zou kunnen instromen.

Aanmelden voor een van deze avonden kan bij de Nieuwe Leden Commissie, zodat er zicht is op het aantal mensen dat we kunnen verwachten. Mail svp je telefoonnummer, leeftijd en eventuele roei-ervaring door aan  nieuweleden@vada-roeien.nl . Of bel Aagje Legger 06 11 64 89 57, Margriet de Winkel 06 11 64 76 59 of Marianne Veltman 06 2512 59 01
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de roeisport en met VADA.

Roeien voor de jeugd

Ben je ouder dan 11-12 jaar dan kun je komen roeien bij VADA. Een zwemdiploma B is vereist. Je kunt je inschrijven via jeugd@vada-roeien.nl). Lees verder

Welkom bij Vada Roeien

Vada op de weerribbenmarathon

Vada op de weerribbenmarathon

Zaterdag 1 april, was VADA in weer en wind met verschillende leden/uit verschillende ploegen vertegenwoordigd bij de Weerribbenmatathon. In de categorie heren C2+ was de combinatie Hemus/VADA (Kees Bos, Alex van der Woerd/Janjaap Bos) de snelste en dus winnaar!

Skiffcursus voorjaar 2023

Het weer van de laatste dagen nodigt misschien niet direct uit om in een skiff te stappen, “maart roert duidelijk z’n staart”, maar de lente komt eraan!
Wil jij graag skiffinstructie krijgen om deze zomer lekker te skiffen dan is dit je kans. Vanaf begin april tot ongeveer midden juli is er bij VADA een skiffcursus op de zondagmorgen. Tijd: 11.30-13.30 uur.

Beginnerscursus 2023

Deze cursus wordt jaarlijks bij Vada-roeien gegeven in de maanden april t/m juni.
Gedurende de cursus krijg je les bij één van de roeiploegen van een ervaren instructeur.

Vada deelname aan de Hel van het noorden

Vada deelname aan de Hel van het noorden

Eind november als de bomen kaal zijn en de wind meedogenloos door het vlakke land giert, dan organiseren de studenten van de GSR Aegir een wedstrijd op het mooie rechte Eemskanaal. Vanuit Vada waren er 5 deelnemers die de tocht naar het hoge noorden ondernamen. Taco, Machiel, Sjoerd, Johan en Anne-Marie durfden de barre tocht aan.

Doop van de Gierzwaluw

Doop van de Gierzwaluw

Voorafgaand aan de ARV van 8 november j.l. is in aanwezigheid van veel roeileden onze nieuwste skiff gedoopt. Deze Explorer 24 is dankzij een donatie van Alice de Gier door ons aangeschaft. Op de foto's is te zien hoe zij de boot doopte.

Blik op de Silverskiff in Turijn

Blik op de Silverskiff in Turijn

In het weekend van 5 en 6 november werd in Turijn de 31e Silverskiff verroeid. Dit is een wedstrijd voor skiffeurs over een afstand van 11 km. De Silverskiff is een van de grootste skiffwedstrijden in Europa. Annemarie Patist was er bij.

Terugblik op de Rijn IJssel Marathon 2022

Terugblik op de Rijn IJssel Marathon 2022

De 10e editie van de Rijn IJssel Marathon is verroeid op 12 juni j.l. Deze Marathon is geboren bij het 100-jarig bestaan van WSV VADA en ZRZV Isala. Dit jaar dus weer een verjaardag!

Eeke Bavelaar (Vada) wint zilver op de Coupe de la Jeunesse

Eeke Bavelaar (Vada) wint zilver op de Coupe de la Jeunesse

Van 5 tot 7 augustus was de Coupe de la Jeunesse in Castrelo de Miño, Spanje.Eeke Bavelaar roeide namens Vada mee in een combi-acht met Tromp, Hemus en Hunze. Zij won zilver. Dit is haar verslag van deze prachtige wedstrijd.

Foto van de week

Foto van de week

De laatste training voor de Novembervieren, en wat was het een prachtige middag om te roeien. De verwachting is dat het weer omslaat naar veel wind en regen tijdens de wedstrijd. Maar dit mooie water en ondergaande zon hebben we maar mooi meegepikt!

Dubbel & Dwars, Cilia, Monique, Marieke en Marleen

Anne-Marie Patist en Taco Bavelaar wereldkampioen op de World Rowing Masters Regatta

Anne-Marie Patist en Taco Bavelaar wereldkampioen op de World Rowing Masters Regatta

Van 7 tot en met 11 september kwamen roeiers van over de hele wereld samen in het kleine stadje Libourne, vlakbij Bordeaux, voor de wereldkampioenschappen roeien voor veteranen. De wedstrijden over 1000 meter werden georganiseerd op een prachtige roeibaan van Olympisch formaat.

Kom kennismaken met roeien bij VADA

Wil jij weten wat de mogelijkheden bij VADA roeien zijn? Wil je leren roeien? Of heb jij ervaring met roeien en wil jij graag weten of roeien nog steeds iets voor jou is? Er is elke tweede dinsdag van de maand om 19.30-20.30 uur de mogelijkheid om een keer vrijblijvend te komen kijken bij VADA roeien.

Er wordt dan het één en ander verteld over de vereniging, er kan een kijkje worden genomen in de roeiloods en eventueel een stukje worden geroeid. Na afloop wordt besproken welke mogelijkheden er zijn binnen VADA roeien. Misschien is de beginnerscursus iets voor jou? Of we kijken in welke ploeg je zou kunnen instromen.

Aanmelden voor een van deze avonden kan bij de Nieuwe Leden Commissie, zodat er zicht is op het aantal mensen dat we kunnen verwachten. Mail svp je telefoonnummer, leeftijd en eventuele roei-ervaring door aan  nieuweleden@vada-roeien.nl . Of bel Aagje Legger 06 11 64 89 57, Margriet de Winkel 06 11 64 76 59 of Marianne Veltman 06 2512 59 01
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de roeisport en met VADA.

Roeien voor de jeugd

Ben je ouder dan 11-12 jaar dan kun je komen roeien bij VADA. Een zwemdiploma B is vereist. Je kunt je inschrijven via jeugd@vada-roeien.nl). Lees verder

SPONSORS

VAARCONDITIES

River Board toont informatie over de vaarcondities op de Rijn bij Arnhem, zoals wind en waterafvoer. Je bent zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en het naleven van de veiligheidsvoorschriften zoals de Vada-roeiverboden
Hier kun je zien of er een vaarverbod bij de W.S.R. Argo geldt.

WAT TE DOEN BIJ EEN INCIDENT OF OVERLAST OP HET WATER

Mail wijkagent van het havengebied en de Nederrijn in Wageningen, met vermelding van kenteken/registratienummers boten, meneer Wiro Pillen: wiro.pillen@politie.nl. Meer opties in dit pdf

VIDEOTIPS

Klik hier om naar de pagina te gaan met leerzame videotips van de instructiecommissie.