16 april: Dubbel & Dwars plus op de Hart van Holland

Na de Head wedstrijden op de Amstel is het altijd leuk om iets heel anders te gaan doen: het roeien van een marathon bijvoorbeeld. Het hoofddoel van een aantal uit onze ploeg is de Elfsteden roeimarathon in het Hemelvaartsweekend. Een goede voorbereiding daarvoor is de Hart van Holland roeimarathon.Dit is een tocht van 90 km dwars door het groene hart van Holland met start en finish in Utrecht, die je als estafette of integraal kan doen. Met smalle en lage bruggen waar je alleen smal slippend en plat achterover liggend onderdoor kunt gaan. En een aantal wisselpunten met een hoge kant waar je slippend moet aanleggen, en dan maar vertrouwen op je ploeggenoten die helpen bij het uitstappen.

Maar ook fantastisch roeiwater in een prachtige omgeving, pittoreske dorpjes, een opfriscursus van de waterstaatkundige topografie van Nederland (Vecht, Kromme Mijdrecht, Amstel, Bullewijk, Holendrecht, Angstel, Gein, Vecht), en twee keer het Amsterdam Rijn Kanaal oversteken. En dit alles perfect georganiseerd door Viking, waar ongeveer elk lid dat niet zelf meedeed, hielp als vrijwilliger. Hieraan kunnen de Vadaleden nog wel een voorbeeld nemen voor onze eigen Rijn IJssel Marathon :-).

Onze voorbereiding bestond uit de Kemphen uittesten, en alle marathon spullen weer opzoeken en installeren. Van de zes Dubbel & Dwars dames die wilden meedoen, haakte één af met een knieblessure, en op woensdag voor de wedstrijd bleek een ander Coronapositief. Heel fijn dat Hanneke mee wilde doen, en op het laatste moment haakte ook Anne-Marie nog aan, ze maakte hiermee haar roeimarathon debuut! De verdere voorbereiding bestond uit het op tijd naar bed gaan, want op zaterdagochtend 16 april ging de wekker heeeel vroeg, voldoende eten en drinken inslaan, zonnebrand mee, en natuurlijk een goede spirit. Want ook al is het een wedstrijd, iedereen deed mee voor de gezelligheid.

En nadat we voor de zekerheid de boot weer even uit het water hadden gehaald en de riggers er nog een keer op hadden gezet, kon het spektakel om 7 uur ’s ochtends losbarsten. Roeien, wisselen, sturen, eten, drinken, zonnebrand smeren, en dat de hele dag door. En ondertussen ook nog Bauke aanmoedigen die met twee roeimaten van DDP de tocht integraal roeide. Rond 17.30 uur bereikten we de finish aan de noordkant van Utrecht.

Daarna terugroeien naar Viking, met het traditionele en welverdiende ijsje tijdens het schutten in de Weerdsluis. En als bonus roeiden we op de terugweg door de herstelde singel van Utrecht, onder Hoog Catharijne door. Bij Viking de boot schoonmaken, opladen, eten, douchen, en moe maar voldaan weer terug naar Wageningen. Zo kwam een eind aan een gezellige, vermoeiende, zonnige, prachtige roeidag, met wat blaren en pijnlijke spieren als bonus.

Met dank aan: Marleen Abma, Cilia Henkens, Monique Mooren, Hanneke van Everdingen, Anne-Marie Patist en Marieke de Lange