12e Rijn IJssel Marathon – Zondag 11 juni 2023

Tien jaar geleden was de eerste Rijn IJssel Marathon (RIJM). Wat waren de beide jubilerende (10 jaar) roeiverenigingen, Isala en Vada, tevreden over de dag en hoe graag zouden ze het voortgezet zien! En dat is gebeurd.

Inmiddels is de RIJM een landelijke roeimarathon waar ook verenigingen buiten VADA en Isala graag aan deelnemen.

De tocht wordt geroeid op de twee mooiste rivieren van Nederland: de Rijn en de IJssel. De start is bij Vada in Wageningen, de finish bij Isala in Zutphen. Onderweg zijn zes veilige wisselplaatsen.
De 69 kilometer kunnen integraal of in estafettevorm geroeid worden.
Bij de estafette wisselen boot- en autobemanning elkaar af.

De start
De start is rond 08.00 uur bij Vada, na een korte briefing over het weer, veilig sturen en roeien op de Rijn en de IJssel. Omdat de start van de tocht soepel te laten verlopen zijn de vlotten gesloten tussen 07.00 en 09.30 voor alle VADA-leden die niet mee roeien.

Het traject.
Via de Rijn en het stuwcomplex in Driel roeien we langs Arnhem waar we de Kop van de IJssel ronden. Als de stuwen bij Driel gesloten zijn, is er nauwelijks stroming in de Rijn. Daarna gaat het over de IJssel stroomafwaarts langs de Hondsbroekse Pleij, via Doesburg en Bronkhorst naar Zutphen.

De finish.
We sluiten de dag af met een Italiaans buffet in de botenloods van het gloednieuwe botenhuis van Isala

De voorbereidingen.
Op de zaterdag voorafgaand aan de RIJM zullen er heel wat boten naar VADA worden gebracht door deelnemende verenigingen. Ze worden zoveel mogelijk aan de zijkanten van het platform van VADA neergelegd, en zodanig dat er op zaterdagmiddag nog wel geroeid kan worden. Het zorgt echter wel voor extra drukte.

De boten.
De RIJM is een belangrijke VADA-verenigingsactiviteit. Alle Wherry’s, C2x+-en C4x+- boten worden hiervoor gereserveerd. Resterende bootcapaciteit wordt in bruikleen gegeven aan de RIJM-organisatie tbv van deelnemers zonder botenwagen.
Op zondagavond laat komen de botenwagens terug uit Zutphen. Op maandagavond worden de boten door de deelnemers van VADA schoongemaakt en weer vaarklaar gemaakt. Ze zijn daarom t/m maandagavond laat gereserveerd voor de RIJM, en niet beschikbaar voor gebruik.

De teams.
Elk team kan zelf beslissen of het de tocht integraal of als estafette wil roeien. Elk team heeft een teamcaptain. Een teamcaptain kan dus ook maar een ploeg inschrijven.

Aanmelden
De teamcaptain kan het team inschrijven via de link op de website www.rijnijsselmarathon.nl

Betalen
De inschrijfkosten voor VADA-leden zullen worden betaald via een incasso.

Vrijwilligers
Bij VADA zijn van tevoren wel wat klusjes te doen. Heb je zin om te helpen, laat het ons weten! Heb je zin om op zondag achter de bar te staan in Zutphen? Ook dat kan!

Introducees
Heb je je partner bereid gevonden je ploeg op te komen halen en wil je daarvoor ook een diner? Dat kan tegen betaling van 18.50, en aanmedling via het contactformulier!

Op www.rijnijsselmarathon.nl vind je meer informatie over deze toertocht alsmede beschrijvingen en foto’s van voorgaande jaren.